Αναταράξεις στις αγορές λόγω δασμών ΗΠΑ- Σε πτωτική τροχιά και το Χρηματιστήριο Αθηνών - iefimerida.gr

Αναταράξεις στις αγορές λόγω δασμών ΗΠΑ- Σε πτωτική τροχιά και το Χρηματιστήριο Αθηνών

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο φόβος ενός παγκόσμιου εμπορικού πολέμου προκαλεί σήμερα αναταράξεις στα Χρηματιστήρια μετά την ανακοίνωση από τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, της επιβολής δασμών σε κινεζικά προϊόντα και τη δέσμευση του Πεκίνου να απαντήσει.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημειώνουν απώλειες περί το 1%, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 να υποχωρεί 0,95%. Μεγάλη ήταν η πτώση των αμερικανικών χρηματιστηρίων χθες το βράδυ και των ασιατικών νωρίς σήμερα. Ο δείκτης Dow Jones στην Wall Street έκλεισε με απώλειες 2,93%, ενώ ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο έκανε βουτιά 4,51% και το χρηματιστήριο της Σαγκάης υποχώρησε 3,8%. Ο ευρύτερος δείκτης μετοχών για την περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού υποχώρησε 2,5% καθώς η πτώση επεκτάθηκε σε όλες τις αγορές.

Με το αρνητικό κλίμα των διεθνών αγορών εναρμονίζεται την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αθηνών με τις πιέσεις να διαχέονται σε όλο τα φάσμα της αγοράς και την αγορά να οδεύει προς την ένατη συνεχόμενη πτωτική της συνεδρίαση.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών ( στις 12:20) καταγράφει απώλειες 0,95% στις 780,04 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 236,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 9,8 εκατ. τεμάχια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δασμοί χρηματιστήρια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ