Το δεύτερο εξάμηνο του 2018 ο Τσίπρας στη Ρωσία - iefimerida.gr

Το δεύτερο εξάμηνο του 2018 ο Τσίπρας στη Ρωσία

Φωτογραφία: Εurokinissi

Στην τηλεφωνική επικοινωνία τους Αλέξης Τσίπρας και Βλάντιμιρ Πούτιν, μίλησαν και για διμερή ζητήματα όπως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, πάντως, αποφασίστηκε ο Ελληνας πρωθυπουργός να ταξιδέψει για τη Ρωσία το δεύτερο 6μηνο του 2018.

Επίσης, παρότι δεν διαρρέει τίποτε η ελληνική πλευρά για το περιεχόμενο της συζήτησης Τσίπρα-Πούτιν, πληροφορίες κάνουν λόγο για κατανόηση της ελληνικής θέσης μέρους της Ρωσίας στα ελληνοτουρκικά και τις προκλήσεις και άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο για εκδήλωση πρωτοβουλιών στο ζήτημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Β. Πουτιν επανέλαβε τις ρωσικές θέσεις σε σχέση με την υπόθεση Skripal, ενώ ο κ. Τσιπρας τόνισε ότι το ζήτημα έχει επιβαρύνει πολύ τις ευρωρωσικές σχέσεις. Η ελληνική πλευρά εκτιμά ότι η υπόθεση πρέπει να διαλευκανθεί άμεσα και - όπου αυτό χρειάζεται - σε συνεργασία και με τη Ρωσία.

Στα ελληνοτουρκικά ο Τσίπρας υποστήριξε στον συνομιλητή του ότι η Ελλάδα τηρεί σαφώς τις δεσμεύσεις της ως χώρα ΕΕ και ΝΑΤΟ αλλά υποστηρίζει σταθερά το διάλογο και τη συνεργασία ΕΕ/ΝΑΤΟ με τη Ρωσία για την αντιμετώπιση διεθνών και περιφερειακών προκλήσεων. Και πρόσθεσε ότι δεν βοηθά κανέναν η επιστροφή σε λογικές ψυχρού πολέμου.
Ο Έλληνας Π/Θ αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες για την προώθηση ελληνοτουρκικού διαλόγου και κυρίως για την αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας σε διάφορα μέτωπα.

Ο Ρώσος Πρόεδρος από την πλευρά του τόνισε τη σημασία των στενών σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας, προσκάλεσε τον κ. Τσίπρα στη Ρωσία κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018, ενώ αναφέρθηκε στην επικείμενη επίσκεψη του Ρώσου ΥΠΕΞ Σ.Λαβρόφ το φθινόπωρο και πρόσθεσε τη μεγάλη σημασία που αποδίδει η Ρωσία στο έργο της μικτής διυπουργικής των δύο χωρών.

Ο κ. Πουτιν επισημάνει ότι έχει γνώση των πρωτοβουλιών για την βελτίωση των σχέσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή που έχει ο Έλληνας Π/θ σε αυτό τον τομέα.

Παράλληλα -κι αυτό είναι το σημαντικό- τόνισε ότι σύντομα θα συναντήσει Τούρκο Πρόεδρο, και θα του θέσει τα θέματα που ήγειρε ο κ. Τσίπρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τσίπρας Πούτιν ΡΩΣΙΑ Ελλάδα Τουρκία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ