Επίθεση Αδωνι σε Σπίρτζη για την taxibeat: Δεν είναι στην αρμοδιότητά σας να απειλείτε - iefimerida.gr

Επίθεση Αδωνι σε Σπίρτζη για την taxibeat: Δεν είναι στην αρμοδιότητά σας να απειλείτε

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρή επίθεση κατά του Χρήστου Σπίρτζη εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης για την στάση που κράτησε ο υπουργός στη Βουλή όταν ήρθε ως φορέας να μιλήσει για το νομοσχέδιο ο ιδρυτής της taxibeat.

«Ηταν ανατριχιαστικό να λέτε στον εκπρόσωπο της taxibeat ότι το ΣΔΟΕ έχει πολλή δουλειά να κάνει. Δεν είναι στην αρμοδιότητα σας να απειλείτε όποιον έρχεται στη Βουλή. Ηταν μια ντροπιαστική σκηνή για το κοινοβούλιο. Ο ιδρυτής της taxibeat σας ξεφτίλισε στην επιτροπή. Γιατί ενοχλείται η κυβέρνηση όταν μία εταιρεία από τα δικά της κέρδη επιδοτεί την κάθε κούρσα, δηλαδή ο οδηγός ταξί να παίρνει αυτό που προβλέπει ο νόμος, ο πελάτης να πληρώνει λιγότερο και η εταιρεία να κερδίζει λιγότερο; Γιατί αυτό σας ενοχλεί δεν το έχω καταλάβει».

Ο κ. Γεωργιάδης απέκρουσε την κατηγορία Σπίρτζη ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα της Uber.

«Η βασική κατηγορία σας είναι ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα της Uber . Πότε ωφελείται περισσότερο η Uber με τον νόμο Χατζηδάκη που προέβλεπε 6 ώρες κατώτατη χρονική διάρκεια μίσθωσης ή με τον νόμο Σπίρτζη που προβλέπει 3 ώρες κατώτατη χρονική διάρκεια μίσθωσης. Εσείς νομοθετείτε υπέρ της Uber και ο κ. Λυμπερόπουλος ξέχασε να το πεις στους ταξιτζήδες που τον ψηφίζουν. Η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκαθαρίσει άλλο πράγμα η Uber άλλο πράγμα η taxibeat».

Ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε τον Χρήστο Σπίρτζη ότι με το νομοσχέδιο του επιχειρεί να ακυρώσει την αξιολόγηση στους οδηγούς ταξί και πρόσθεσε πως δεν μπορεί με ρουσφέτια και πολιτικές συμμαχίες να σταματήσει την εποχή.

«Κι εσείς ψηφίσατε το μνημόνιο που προβλέπει αξιολόγηση παντού και έρχεται ξαφνικά ο κ.Σπίρτζης και λέει να μην υπάρχει αξιολόγηση στους οδηγούς ταξί, να πάμε όλοι προς τα κάτω, να μην πιέζουμε κανέναν να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες. Στην νέα εποχή δεν μπορείς να λες όχι για να κάνεις ρουσφέτια και να φτιάχνεις πολιτικές συμμαχίες»

Λίγο πριν κατέβει από το βήμα ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε τον υπουργό ότι με φωτογραφική διάταξη που υπάρχει στο άρθρο 88 του νομοσχεδίου δίδεται η δυνατότητα ο υπουργός με απευθείας ανάθεση να μισθώνει τα κτίρια της Υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας και έκανε λόγο οτι η πιάτσα βοα για συγκεκριμένη εταιρεία γαλλικής προέλευσης που έχει το όνομα Έλληνα φιλοσόφου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ