Καρατζαφέρης:«Να πυροβολούν οι πολίτες όταν οι κακοποιοί εισβάλουν στα σπίτια» - iefimerida.gr

Καρατζαφέρης:«Να πυροβολούν οι πολίτες όταν οι κακοποιοί εισβάλουν στα σπίτια»

Καρατζαφέρης:«Να πυροβολούν οι πολίτες όταν οι κακοποιοί εισβάλουν στα σπίτια»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να μπορούν οι πολίτες να χρησιμοποιούν όπλο εναντίον των κακοποιών που εισβάλουν στα σπίτια τους πρότεινε σήμερα από τη Βουλή, κατά τη διάρκεια επίκαιρης ερώτησης, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Συγκεκριμένα μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής και απευθυνόμενος στον νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη αναφορικά με την αύξηση της εγκληματικότητας είπε ότι «στην ουσία δεν υπάρχει σπίτι που δεν έχουν μπουκάρει μέσα» και πρόσθεσε «όταν ο ληστής μπαίνει στο σπίτι σου μπορείς να τον πυροβολήσεις. Το ίδιο να ισχύει και για την αστυνομία, οι ψευτοπροοδευτικές υστερίες θα στερούν ζωές από τον ελληνικό λαό...».

Ο Γιώργος Κρατζαφέρης είπε χαρακτηριστικά πως «πρέπει να αλλάξει ο νόμος, όταν ληστής μπαίνει στο σπίτι σου, να μπορείς να τον πυροβολείς».

Συνέχισε μάλιστα λέγοντας πως πρέπει να αλλάξει και ο αντίστοιχος νόμος για τους αστυνομικούς ώστε να γίνει πιο εύκολη η χρήση όπλου και από αυτούς, ώστε «να μην περιμένει ο αστυνομικός να τραβηξει πρώτα ο ληστής το όπλο», όπως ανέφερε.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ προέτρεψε μάλιστα τον κ. Χρυσοχοιδη στο θέμα των λαθρομεταναστών να χρησιμοποιήσει τα άδεια στρατόπεδα για τη στέγασή τους, και δήλωσε πως θα πρεπει να σιτίζεται μόνο όποιος θα έχει κάποια εργασία και θα παράγει: «Βάλτους μέσα σε άδεια στρατόπεδα και να τρώει μόνο όποιος παράγει. Να ξέρει αυτός που έρχεται από το Αφγανιστάν, ότι θα μπαίνει σε στρατόπεδο αν έρθει εδώ και θα τρώει μόνο αν κάνει κάποια δουλειά για την Ελλάδα. Ένα πιάτο φαγητό για την Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια στράφηκε κατά του προέδρου της Ν.Δ. αναφέροντας πως «Δεν θα πληρώνουμε για πάντα δήλωσε το έγκλημα του Σαμαρά να ανοίξει τα σύνορα».

Από την πλευρά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη συνέστησε ψυχραιμία λέγοντας «Πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και να εκπέμπουμε μηνύματα ψυχραιμίας και σταθερότητας. Δεν λύνουν τα προβλήματα ούτε η αυτοδικία ούτε ο φόβος και ο τρόμος. Η χρήση όπλων είτε από αλλοδαπούς είτε από Έλληνες αποτελεί ύψιστη εγκληματική πράξη που οδηγεί σε πανικό την ελληνική κοινωνία. Θα δημιουργήσουμε όλες τις προϋποθέσεις για να μειώσουμε σημαντικά αυτό το πρόβλημα».

Αυτά απάντησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στην πρόταση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη να αλλάξει η νομοθεσία για την χρήση όπλων απέναντι σε εγκληματίες όταν εισβάλουν σε σπίτια σημειώνοντας ότι «υπάρχει και είναι χρήσιμη και εξαιρετική η νομοθεσία για την χρήση όπλων», αν και αναγνώρισε ότι υπάρχει πρόβλημα, και πρόσθεσε ότι «είναι ανήκουστο το φαινόμενο να έχουμε πολεμικά όπλα εναντίον πολιτών».


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ