Οι επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα σε φόρουμ στο Τελ Αβίβ - iefimerida.gr

Οι επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα σε φόρουμ στο Τελ Αβίβ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Μαρτίου η πρώτη εκδήλωση του νεοιδρυθέντος Εμπορικού Επιμελητηρίου Ισραήλ-Ελλάδας σε κεντρικό ξενοδοχείο του Τελ Αβίβ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία κορυφαίων Ελλήνων και Ισραηλινών υπουργών και αξιωματούχων, καθώς και με συμμετοχή πλέον των 200 πρωτοπόρων και διακεκριμένων Ισραηλινών επιχειρηματιών.

Οι επενδυτικές ευκαιρίες

Στόχος της εκδήλωσης με κεντρική ομιλήτρια την κα Anne-Laure Kiechel, η οποία είναι η σύμβουλος του Ελληνικού Κράτους εκπροσωπώντας την τράπεζα Rothschild, ήταν η παρουσίαση των μοναδικών επενδυτικών ευκαιριών σε διαφορετικούς τομείς της Ελληνικής οικονομίας προς την Ισραηλινή επιχειρηματική κοινότητα.

Ποιοι συμμετείχαν από την ελληνική κυβέρνηση

Την Ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κ. Νίκος Παππάς, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας κ. Αλέξης Χαρίτσης, και ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, κ. Γιώργος Τσίπρας, όπως επίσης και ο Έλληνας Πρέσβης στο Ισραήλ, κ. Κώστας Μπίκας, οι οποίοι χαιρέτησαν την πρωτοβουλία και την αποστολή του Ισραηλινό-Ελληνικού Επιμελητηρίου να γίνει κοινωνός και αρωγός στην περαιτέρω θεμελίωση των εξαιρετικά γοργά αναπτυσσόμενων διμερών σχέσεων.

Υπ. Ενέργειας του Ισραήλ: Η Ελλάδα είναι επενδυτικός προορισμός

Από τη μεριά τους ο Υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ κ. Yuval Steinitz και ο Υπουργός Ενημέρωσης κ. Ayoob Cara, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση του Ισραήλ, προέτρεψαν τους Ισραηλινούς επιχειρηματίες να αναζητήσουν στην Ελλάδα τον επόμενο επενδυτικό τους προορισμό. Χαιρετισμούς απέστειλαν επίσης προσωπικά ο Πρόεδρος του Κράτους του Ισραήλ κ. Reuven Rivlin και ο Πρωθυπουργός κ. Benjamin Nataniahu.

Συμμετοχή από τις μεγαλύτερες εταιρίες του Ισραήλ

Με ενθουσιασμό ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Επιμελητηρίου Ισραηλινοί επιχειρηματίες εκπροσωπώντας μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρίες του Ισραήλ σε διάφορους τομείς οι οποίες βρίσκονται σε μια διαρκή αναζήτησή της νέας δραστηριότητας που θα τους φέρει πιο κοντά στην πραγματοποίηση της διεθνώς αναπτυσσόμενης στρατηγικής τους. Ενδεικτικά, εταιρίες που εκπροσωπήθηκαν εκτός από τις ελληνικές Energean και Aegean που ήταν και χορηγοί, ήταν η HAREL Insurance, η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία του Ισραήλ, , η Fatal Group ,ο μεγαλύτερος ξενοδοχειακός όμιλος, , η Superpharm η μεγαλύτερη αλυσίδα φαρμακείων, η Queenco International, η ιδιοκτήτρια του καζίνο της Ρόδου, η πρωτοπόρος εταιρία ιατρικής κάνναβης Seach, και πολλές ακόμα από τον χώρο της τεχνολογίας, των κατασκευών, του τουρισμού και της βιομηχανίας.

Μιωνής: Η Ελλάδα μπορεί να βρει στο πρόσωπο των Ισραηλινών επιχειρηματιών πιστούς φίλους

Ο Σάμπυ Μιωνής, Πρόεδρος του Ισραηλινο- Ελληνικού Επιμελητηρίου τόνισε ότι βρισκόμαστε σε μια χρονική συγκυρία που οι ευκαιρίες για επενδύσεις σε μια γειτονική χώρα με κοινές αξίες είναι ευνοϊκή και ότι η Ελλάδα μπορεί να βρει στο πρόσωπο των Ισραηλινών επιχειρηματιών πιστούς φίλους που θα συνδράμουν στο ταξίδι της προς την ανάπτυξη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ