Το ΚΙΔΗΣΟ κατά του ΣτΕ για τα βιβλία θρησκευτικών: Μας εξέπληξε αρνητικά - iefimerida.gr

Το ΚΙΔΗΣΟ κατά του ΣτΕ για τα βιβλία θρησκευτικών: Μας εξέπληξε αρνητικά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η ανεξιθρησκεία είναι κατάκτηση αγώνων του δυτικού νομικού πολιτισμού, συνταγματικά κατοχυρωμένη κι από το Ελληνικό Σύνταγμα εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Έχει εφαρμοστεί δε και συμπεριληφθεί σε αμέτρητες Δικαστικές Αποφάσεις μέχρι σήμερα». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ για τα θρησκευτικά στα σχολεία.

Από το Γραφείο Τύπου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Η ανεξιθρησκεία είναι κατάκτηση αγώνων του δυτικού νομικού πολιτισμού, συνταγματικά κατοχυρωμένη κι από το Ελληνικό Σύνταγμα εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Έχει εφαρμοστεί δε και συμπεριληφθεί σε αμέτρητες Δικαστικές Αποφάσεις μέχρι σήμερα.
Σε μία δύσκολη εποχή, το ΣτΕ μας εκπλήσσει αρνητικά.
Όπως μας εκπλήσσει αρνητικά η τροπή που παίρνει για μία ακόμη φορά ο δημόσιος διάλογος, με αφορμή μία εύλογη ρύθμιση που έχει όμως ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ, μετά από υποχώρηση της κυβέρνησης. Προς τι λοιπόν τα ψευδή διλήμματα που θέτουν συγκεκριμένοι κύκλοι, στη βάση μίας ανύπαρκτης πλέον ρύθμισης, αν όχι η επιδίωξη ακραίων για τη διάδοση των μισαλλόδοξων απόψεων τους;».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κίνημα Αλλαγής ΣτΕ Θρησκευτικά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ