Θριαμβολογεί ο διεθνής Τύπος για την ολοκλήρωση του PSI - iefimerida.gr

Θριαμβολογεί ο διεθνής Τύπος για την ολοκλήρωση του PSI

CNN
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με διθυραμβρικούς τίτλους υποδέχθηκαν τη συμφωνία για το PSI τα διεθνή μέσα ενημέρωσης τα οπόια στα πρωτοσέλιδά τους αναφέρονται στην επιτυχή κατάληξη της ανταλλαγής ομολόγων και τις συνέπεις που έχει για την παγκόσμια οικονομία.

Για «μνημειώδη συμφωνία» κάνουν λόγο οι New York Times αναφέροντας πως τα ποσοστά συμμετοχής των ιδιωτών στο κούρεμα χρέους της Ελλάδας ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Ωστόσο φιλοξενούνται δηλώσεις αναλυτών οι οποίοι μιλούν ανοιχτά για μια νέα αναδιάρθρωση χρέους στην οποία θα υποχρεωθεί η χώρα μας μέσα στον επόμενο χρόνο.

Στο ίδιο κλίμα βρίσκεται και το αμερικανικό δίκτυο CNN το οποίο μιλά για κολοσσιαία συμφωνία που ανοίγει τον δρόμο για την εκταμίευση του νέου πακέτου σωτηρίας της Ελλάδας από τους Ευρωπαίους εταίρους της.

«H Eλλάδα εξασφαλίζει την υποστήριξη των ιδιωτών επενδυτών» είναι ο τίτλος της βρετανικής Guardian, η οποία μεταξύ άλλων σχολιάζει ότι πλέον οι αγορές νιώθουν ασφαλείς ότι η ελληνική κρίση δεν θα δημιουργήσει αναταράξεις στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.

Η είδηση αποτελεί πρώτο θέμα και στην γαλλική εφημερίδα Le Monde η οποία αναφέρεται σε «επιτυχή έκβαση» της διαδικασίας η οποία απομακρύνει τα σενάρια περί άτακτης χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Παρά τα θετικά σχόλια για την επιτυχή κατάληξη του PSI, η γερμανική εφημερίδα Die Welt επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στα νομικά τεχνάσματα που απεργάζονται τα τα hedge funds προκειμένου να αποφύγουν τις συνέπειες του κουρέματος του ελληνικού χρέους. Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι επενδυτές φέρονται να έχουν βρει μια δυνατότητα προκειμένου να εξαναγκάσουν την Αθήνα να καταβάλει ολόκληρο το ποσό που αντιστοιχεί σε κάποια συγκεκριμένα ομόλογα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ