Μαγευτικό βίντεο από τον Πλάτανο, ένα από τα αρχαιότερα χωριά της Σάμου - iefimerida.gr

Μαγευτικό βίντεο από τον Πλάτανο, ένα από τα αρχαιότερα χωριά της Σάμου

Πλάτανος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέσα από ένα ατμοσφαιρικό βίντεο ταξιδεύουμε σε ένα από τα αρχαιότερα χωριά της Σάμου, τον Πλάτανο.

Ο Μιχάλης Καρδαμίτσης μας μεταφέρει στο νησί του ανατολικού Αιγαίου και στο χωριό που κατοικήθηκε το 1590 μ.Χ. και πήρε το όνομά του από τα πολλά πλατάνια της περιοχής.

«Ο Πλάτανος είναι ένα από τα αρχαιότερα χωριά της Σάμου! Κατοικήθηκε το 1590 μ.Χ περίπου από αποίκους που ήρθαν από την Εύβοια.

Χτισμένος στη δυτική πλαγιά, λίγο κάτω από την κορφή του λόφου Μανιού σε υψόμετρο 520 μέτρα, βρίσκεται σε μια τοποθεσία στο κέντρο του νησιού με με μοναδική θέα.

Από την πόλη της Σάμου η απόσταση είναι 38 χλμ,από το πυθαγόρειο 25 χλμ,και από τον Μαραθόκαμπο 8 χλμ. Την ονομασία την πήρε από τα πολλά πλατάνια της περιοχής,στην πλατεία του χωριού υπάρχουν 3 πλατάνια που σκεπάζουν τη βρύση απ’ όπου πήρε τον τίτλο του το πολυτραγουδισμένο «Το Πλατανιώτικο Νερό».

Κοντά στην ίδια περιοχή περίπου είναι ένα ήσυχο παραθαλάσσιο χωριό ο Μπάλος στα νότια της Σάμου, κοντά στο χωριό Κουμέϊκα στον κόλπο Μαραθόκαμπου. Βρίσκεται σ’έναν όμορφο κόλπο με μια μεγάλη καθαρή και ήσυχη παραλία με βαθιά και κρυστάλλινα νερά. Στο δυτικό άκρο της παραλίας υπάρχει μια μικρή σπηλιά που μπορείτε να εξερευνήσετε!

Στο βίντεο η μουσική είναι μια διασκευή που δημιούργησα ειδικά για το βίντεο, του παραδοσιακού τραγουδιού «Το Πλατανιώτικο Νέρο». Που κάποτε πριν πολλά χρόνια,κάποιος ξενιτεμένος αναπολεί γράφοντας το τραγούδι αυτό για το χωριό του τον Πλάτανο και για διάφορες περιοχές της Σάμου,καθώς και για την αγαπημένη του που άφησε πίσω», σημειώνει ο Μιχάλης Καρδαμίτσης.

Πηγή βίντεο: Youtube @MICHALI'S FILMS

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σάμος πλάτανος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ