ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ διαφωνούν και για τα θρησκευτικά -Μετά την απόφαση του ΣτΕ - iefimerida.gr

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ διαφωνούν και για τα θρησκευτικά -Μετά την απόφαση του ΣτΕ

Φωτογραφία: Εurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ζήτημα της διδασκαλίας των θρησκευτικών προστέθηκε στη λίστα εκείνων που ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ διαφωνούν, έπειτα από την απόφαση του ΣτΕ, που ακύρωσε τις αλλαγές που είχαν γίνει επί υπουργίας Φίλη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το υπουργείο Παιδείας επιτέθηκαν σφοδρά την Τρίτη στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την απόφαση, ενώ το ίδιο έπραξε και ο Κώστας Γαβρόγλου με δηλώσεις του την Τετάρτη.

«Η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει στον σκοταδισμό που κάποιοι θέλουν να φέρουν σε αυτόν τον τόπο. Και αυτό είναι ένα γενικότερο πρόβλημα», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας στο Πρώτο Πρόγραμμα. Παράλληλα, δήλωσε σύμφωνος με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που ανέφερε ότι το σκεπτικό του ΣτΕ προσομοιάζει με σκοταδιστικές απόψεις ακραίων.

«Υπάρχουν και δικαστές που μειοψήφισαν. Αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι όταν θέλουμε να εκσυγχρονίσουμε ένα Πρόγραμμα Σπουδών, είτε είναι τα θρησκευτικά είτε είναι τα μαθηματικά, δεν προσεγγίζουμε το θέμα δογματικά, δηλαδή ‘’πάρε ένα νέο Πρόγραμμα Σπουδών και κάνε το μάθημα’’», είπε ακόμη μεταξύ άλλων ο κ. Γαβρόγλου.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Καμμένος χαρακτήρισε κατάπτυστη την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, η οποία ανέφερε ότι η απόφαση του ΣτΕ ταυτίζεται και συντάσσεται με απόψεις ακραίων και σκοταδιστικών θεολογικών κύκλων.

«Είναι σκοταδιστές το ΣτΕ; Είμαστε σοβαροί; Κάποιοι ακροαριστεροί έχουν έναν περίεργο εκνευρισμό και όταν δεν τους αρέσει κάτι αρχίζουν τους χαρακτηρισμούς», είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, σημειώνοντας ότι το ίδιο έκαναν και με τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία. «Η απόφαση λέει τι προβλέπεται και τι όχι στο Σύνταγμα. Να διαβάσουν το σκεπτικό. Αν δεν αρέσει στους ακροαριστερούς το Σύνταγμα, να μας πουν να το καταργήσουμε», συμπλήρωσε.

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή της η Νεολαία των ΑΝΕΛ σημειώνει ότι η απόφαση του ΣτΕ «επιβεβαιώνει τα αυτονόητα, καθώς η παιδεία, κατά το Σύνταγμα, αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους που ως σκοπό έχει, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης των Ελλήνων».

«Η Νεολαία Ανεξάρτητων Ελλήνων έχει εκφράσει με πολλούς τρόπους την αντίθεσή της στις συγκεκριμένες αλλαγές, που εκτός των άλλων είναι πλήρως αντιπαιδαγωγικές και προκαλούν σύγχυση στους μαθητές. Και εφόσον φαίνεται ότι και τα αυτονόητα πρέπει να λέγονται, θυμίζουμε ότι ο σεβασμός στην Πίστη και την Παράδοση του Ελληνισμού δεν αποτελεί συντήρηση και οπισθοδρόμηση, αλλά υπηρετεί το Έθνος και το λαό, όπως και τον πολιτισμό αυτού του τόπου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ