Κολωνάκι, διαμαρτυρία για πλειστηριασμούς -Ενταση και χημικά - iefimerida.gr

Κολωνάκι, διαμαρτυρία για πλειστηριασμούς -Ενταση και χημικά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το κίνημα «Δεν Πληρώνω» έξω από συμβολαιογραφείο, στη Σκουφά 77, όπου είχε προγραμματιστεί η διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Το κίνημα «Δεν Πληρώνω» με την παρουσία του έξω από το συμβολαιογραφείο στέλνει ηχηρό μήνυμα αντίστασης κατά των πλειστηριασμών, οι οποίοι, όπως αναφέρουν τα μέλη του κινήματος, «έχουν βάλει στο στόχαστρο τη λαϊκή περιουσία και τη θέλουν εδώ και τώρα».

Στο συγκεκριμένο συμβολαιογραφείο σήμερα βγαίνει σε πλειστηριασμό ένα ακίνητο για χρέος 50.000 ευρώ με τιμή πρώτης προσφοράς τα 48.000 ευρώ, καθώς και ένα οικόπεδο για χρέος ύψους 40.000 ευρώ με τιμή πρώτης προσφοράς τα 40.000 ευρώ. Οι συμβολαιογράφοι πάντως με ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι τα ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό είναι μόνο ακίνητα μεγάλης αξίας και όχι λαϊκές κατοικίες. Εξω απο το συμβολαιογραφικό γραφείο επικρατεί ένταση και πρίν απο λίγο οι διαδηλωτές πέταξαν αυγά στους άνδρες των ΜΑΤ.

Το μεσημέρι σημειώθηκε ένταση μεταξύ των διαδηλωτών και των ΜΑΤ, καθώς οι διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό της Αστυνομίας και να πλησιάσουν την είσοδο του συμβολαιογραφικού γραφείου. Η Αστυνομία έριξε και χημικά από τα οποία μάλιστα τραυματίστηκε στο μάτι ένας δημοσιογράφος και διεκομίσθη στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, ενω είχε τοποθετήσει ακριβώς στην είσοδο των γραφείων μια κλούβα για να εμποδίσει την πρόσβαση των διαδηλωτών.

Κολωνάκι, διαμαρτυρία για πλειστηριασμούς -Ενταση και χημικά  | iefimerida.gr 0
Κολωνάκι, διαμαρτυρία για πλειστηριασμούς -Ενταση και χημικά  | iefimerida.gr 1
Κολωνάκι, διαμαρτυρία για πλειστηριασμούς -Ενταση και χημικά  | iefimerida.gr 2
Κολωνάκι, διαμαρτυρία για πλειστηριασμούς -Ενταση και χημικά  | iefimerida.gr 3
Κολωνάκι, διαμαρτυρία για πλειστηριασμούς -Ενταση και χημικά  | iefimerida.gr 4
Κολωνάκι, διαμαρτυρία για πλειστηριασμούς -Ενταση και χημικά  | iefimerida.gr 5

Οι διαδηλωτές έχουν κολλήσει αυτοκόλλητα της ΛΑΕ στις κλούβες των ΜΑΤ.

Κολωνάκι, διαμαρτυρία για πλειστηριασμούς -Ενταση και χημικά  | iefimerida.gr 6

Στην κινητοποίηση συμμετέχει με ντουντούκα και ο παλαιός καθηγητής του Αλέξη Τσίπρα στο πανεπιστήμιο Γιάννης Πρωτονοτάριος.

«Ο Αλέξης Τσίπρας, έκανε τη διπλωματική του εργασία υπό την καθοδήγησή μου πριν από μερικά χρόνια. Τότε βέβαια, άλλα μας έλεγε. Ηταν ένα νέο, αγωνιστικό παιδί, που αγωνιζόταν για τα συμφέροντα του λαού. Ομως σήμερα κατάντησε να ασκεί βία, να στέλνει τα ΜΑΤ και να κάνει πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας. Του λέω λοιπόν “Αλέξη, σταμάτα όλα αυτά, άλλα μας έλεγες, φτάνει πια η βία, στοπ στους πλειστηριασμούς, έλα ξανά με την πλευρά του λαού”»., είπε ο κ. Πρωτονοτάριος, ο οποίος υπήρξε υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στην Α' Αθηνών, τον Ιανουάριο του 2015, με σύνθημα «Η ελπίδα έρχεται».

Κολωνάκι, διαμαρτυρία για πλειστηριασμούς -Ενταση και χημικά  | iefimerida.gr 7

Έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο που γίνεται η διαδήλωση υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Στην κινητοποίηση είναι παρούσα και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Κολωνάκι, διαμαρτυρία για πλειστηριασμούς -Ενταση και χημικά  | iefimerida.gr 8
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ