Ρωσία: Ο Βρετανός πρεσβευτής δεν θα παραστεί σε ενημέρωση για την υπόθεση Σκριπάλ- Καταδικάζει η Μόσχα - iefimerida.gr

Ρωσία: Ο Βρετανός πρεσβευτής δεν θα παραστεί σε ενημέρωση για την υπόθεση Σκριπάλ- Καταδικάζει η Μόσχα

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρεσβευτής της Βρετανίας στη Μόσχα δεν θα συμμετάσχει σε ενημέρωση στο ρωσικό ΥΠΕΞ για τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του στη Βρετανία, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της πρεσβείας.

Το υπουργείο Εξωτερικών προσκάλεσε ξένους πρεσβευτές σε μια συνάντηση με ειδικούς για τον έλεγχο των εξοπλισμών αργότερα σήμερα προκειμένου να συζητήσουν τους βρετανικούς ισχυρισμούς ότι η Μόσχα είναι υπεύθυνη για τη δηλητηρίαση στη νότια Αγγλία, κατηγορία την οποία η Ρωσία αρνείται.

«Ο πρεσβευτής δεν θα παραστεί και εξετάζουμε το ενδεχόμενο να στείλουμε έναν εκπρόσωπο σε επίπεδο εργασίας», δήλωσε εκπρόσωπος της πρεσβείας.

Πριν από λίγο το Κρεμλίνο καταδίκασε την απόφαση του Βρετανού πρεσβευτή να μην συμμετάσχει στην ενημέρωση στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για τη δηλητηρίαση του πρώην πράκτορα Σκριπάλ και της κόρης του στη Βρετανία.

«Είναι άλλο ένα εύγλωττο παράδειγμα μιας παράλογης κατάστασης όπου κάποιος θέτει ερωτήσεις αλλά δεν θέλει να ακούσει τις απαντήσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους.

Η Ρωσία κάλεσε τους ξένους πρεσβευτές σήμερα στις 14:00 ώρα Ελλάδας για μια «συνάντηση με αξιωματούχους και ειδικούς του τμήματος μη εξάπλωσης και ελέγχου των εξοπλισμών» του υπουργείου Εξωτερικών.

Στη διάρκεια αυτής της συνάντησης, η ρωσική διπλωματία επιθυμεί να παρουσιάσει τη δική της άποψη για τη δηλητηρίαση του Σκριπάλ και της κόρης του στις 4 Μαρτίου στο Σάλσμπερι και τις κατηγορίες του Λονδίνου κατά της Μόσχας.

Η υπόθεση Σκριπάλ έχει προκαλέσει σοβαρή κρίση στις ήδη παγωμένες σχέσεις ανάμεσα στη Μόσχα και τους Δυτικούς και ακολουθήθηκε από την απέλαση 23 Ρώσων διπλωματών από το βρετανικό έδαφος και το πάγωμα των διμερών σχέσεων.

Η Ρωσία, που διακηρύσσει την αθωότητά της, ανακοίνωσε την απέλαση, σε αντίποινα, Βρετανών διπλωματών από το έδαφός της και έθεσε τέρμα στις δραστηριότητες του Βρετανικού Συμβουλίου στη χώρα.

Μιλώντας νωρίτερα στη διάρκεια μιας επίσκεψης στην Ιαπωνία, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είπε πως η Ρωσία θέλει να της πει η Βρετανία πού βρίσκονται τώρα ο Σκριπάλ και η κόρη του, Γιούλια.

Ο Λαβρόφ είπε πως η Μόσχα θέλει επίσης να γνωρίζει γιατί η βρετανική κυβέρνηση έχει επιρρίψει στη Ρωσία την ευθύνη την ώρα που η έρευνα της αστυνομίας για το περιστατικό στο Σάλσμπερι δεν έχει ολοκληρωθεί.

«Γενικά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η παρούσα βρετανική ηγεσία ακολουθεί συνειδητά τον δρόμο της υπονόμευσης των ρωσοβρετανικών σχέσεων», δήλωσε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Ιάπωνα ομόλογό του Τάρο Κόνο.

«Αν αυτό συνεχιστεί υπό τη μορφή νέων αντιρωσικών ενεργειών, τότε βεβαίως κανείς δεν έχει διαγράψει την αρχή της ανταπόδοσης. Θα ήταν καλό για όλους και για (τη βρετανική κυβέρνηση) να σταματήσουν να ταράζονται και να ηρεμήσουν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ