Συγκλονίζει η γυναίκα-σύμβολο των επιθέσεων στις Βρυξέλλες: Θέλω να βρω τον άνδρα που με βοήθησε [εικόνες] - iefimerida.gr

Συγκλονίζει η γυναίκα-σύμβολο των επιθέσεων στις Βρυξέλλες: Θέλω να βρω τον άνδρα που με βοήθησε [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εικόνα της Nidhi Chaphekar, με το πρόσωπο ματωμένο και σκισμένα ρούχα, σωριασμένη σε ένα παγκάκι, στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, μετά την τρομοκρατική επίθεση το 2016, είχε κάνει τον γύρο του κόσμου.

Τώρα, δύο χρόνια μετά την τρομοκρατική επίθεση της 22ας Μαρτίου 2016, αυτή η αεροσυνοδός δεν μπόρεσε να επιστρέψει στην εργασία της, αλλά έχει αρχίσει να ξαναβρίσκει το χαμόγελό της.

«Η αγάπη που δέχομαι από τους ανθρώπους μου δίνει φως, όπως σε ένα φυτό. Αν ασχολείστε μαζί του, αν το στρέφετε προς το φως και του δίνετε αέρα, τότε αυτό λάμπει περισσότερο από τα άλλα. Εγώ είμαι αυτό το ευτυχισμένο φυτό που βλέπει το φως» δήλωσε στο βελγικό κανάλι RTL TVI.

Συγκλονίζει η γυναίκα-σύμβολο των επιθέσεων στις Βρυξέλλες: Θέλω να βρω τον άνδρα που με βοήθησε [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η ινδικής καταγωγής πρώην αεροσυνοδός επέστρεψε στις Βρυξέλλες και όπως δήλωσε αναζητά έναν άνδρα που ήταν παρών στο χολ του αεροδρομίου και την βοήθησε μετά την τρομοκρατική επίθεση.
«Φορούσε ένα λευκό πουκάμισο που έγραφε «Βρυξέλλες». Ηταν ξανθός, κοντός και πολύ αδύνατος. Με φρόντισε, καθώς και άλλα 5 άτομα. Μας είπε «μείνετε εδώ, όλα θα πάνε καλά». Θα ήθελα πραγματικά να τον συναντήσω», δήλωσε.

Συγκλονίζει η γυναίκα-σύμβολο των επιθέσεων στις Βρυξέλλες: Θέλω να βρω τον άνδρα που με βοήθησε [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Η φωτογραφία της αεροσυνοδού από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 22ας Μαρτίου του 2016 στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών είχε κάνει το γύρο του κόσμου.
Η αεροσυνοδός των ινδικών αερογραμμών, Νίντι Τσαπχεκάρ, έπειτα από ένα χρόνο περίπου από το τραγικό συμβάν, έγινε δεκτή από τους Βέλγους μονάρχες, τον Φίλιππο και τη Ματθίλδη.

Συγκλονίζει η γυναίκα-σύμβολο των επιθέσεων στις Βρυξέλλες: Θέλω να βρω τον άνδρα που με βοήθησε [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Στην τρομοκρατική επίθεση στο Βέλγιο πριν ένα χρόνο σκοτώθηκαν 32 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 320.
Το βασιλικό ζεύγος είχε ήδη επισκεφθεί την αεροσυνοδό τον Απρίλιο του 2016 όταν νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Σαρλερουά (νοτιοανατολικά) σε τεχνητό κώμα, όπως είχε επισημάνει το Παλάτι σε ένα δελτίο τύπου.


Ηλικίας 44 ετών σήμερα, η αεροσυνοδός της Jet Airways είχε τραυματιστεί σε μία από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στην αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου, όπου βρισκόταν καθώς ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί με τους συναδέλφους τους σε μια πτήση προς τις ΗΠΑ.

Συγκλονίζει η γυναίκα-σύμβολο των επιθέσεων στις Βρυξέλλες: Θέλω να βρω τον άνδρα που με βοήθησε [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Υπέστη σοβαρά εγκαύματα και νοσηλεύτηκε στο Βέλγιο προτού επιστρέψει στην Ινδία.


Για 22 ημέρες βρισκόταν σε τεχνητό κώμα, ενώ υποβλήθηκε σε «περισσότερες από 8 επεμβάσεις», σύμφωνα με το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων.

Συγκλονίζει η γυναίκα-σύμβολο των επιθέσεων στις Βρυξέλλες: Θέλω να βρω τον άνδρα που με βοήθησε [εικόνες] | iefimerida.gr 4


Η φωτογραφία με την αεροσυνοδό, μητέρα δύο παιδιών, να κάθεται σε ένα κάθισμα στο αεροδρόμιο, αναπαρήχθη χιλιάδες φορές.

Συγκλονίζει η γυναίκα-σύμβολο των επιθέσεων στις Βρυξέλλες: Θέλω να βρω τον άνδρα που με βοήθησε [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Συγκλονίζει η γυναίκα-σύμβολο των επιθέσεων στις Βρυξέλλες: Θέλω να βρω τον άνδρα που με βοήθησε [εικόνες] | iefimerida.gr 6


Σε μια συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο CNN τον Αύγουστο, η ίδια εξήγησε ότι χάρη σε αυτό το στιγμιότυπο «που βρισκόταν παντού», ο σύζυγός της έμαθε ότι είχε επιζήσει.


Είχε περιγράψει ότι ένιωσε σοκ την πρώτη φορά που είδε αυτήν τη φωτογραφία και διερωτήθηκε εάν αυτό «το πρόσωπο με την αγωνία αποτυπωμένη» ήταν στ' αλήθεια το δικό της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αεροσυνοδος επιθέσεις Βρυξέλλες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ