Στην Deutsche Telekom το 5% του ΟΤΕ -Εναντι 284 εκατ. ευρώ - iefimerida.gr

Στην Deutsche Telekom το 5% του ΟΤΕ -Εναντι 284 εκατ. ευρώ

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Deutsche Telekom περνά το 5% του ΟΤΕ, έναντι 284 εκατ. ευρώ.

Οπως ανακοινώθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ, η Deutsche Telekom AG άσκησε το δικαίωμα πρώτης άρνησης για την απόκτηση 24.507.520 κοινών ονομαστικών μετοχών του ΟΤΕ, σύμφωνα με τους όρους 8.4 και 8.6 της συμφωνίας μετόχων μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Deutsche Telekom AG στην οποία έχει προσχωρήσει το ΤΑΙΠΕΔ.

Η DeutscheTelekom απέστειλε στις 20/03/2018 σχετική επιβεβαίωση προς το ΤΑΙΠΕΔ. Κατόπιν αυτού, το ΤΑΙΠΕΔ και η Deutsche Telekom AG θα συνεργαστούν για την τυπική ολοκλήρωση της συναλλαγής, της οποίας το ύψος διαμορφώνεται σε 284.051.959,81 ευρώ.

Σημειώνεται ότι από την Παρασκευή 16 Μαρτίου όπου ανακοινώθηκε ότι δεν υπήρξε ενδιαφέρον για την εξαγορά του 5% του Οργανισμού, η Deutsche Telekom που κατέχει το 40% του ΟΤΕ κλήθηκε από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων εφόσον το επιθυμούσε να εξαγοράσει το 5%.

Ο στρατηγικός επενδυτής είχε δικαίωμα να απαντήσει είτε θετικά είτε αρνητικά εντός 30 ημερών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Deutsche Telecom ΟΤΕ εξαγορά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ