H Tουρκία άρχισε βομβαρδισμούς κατά Κούρδων του PKK στο Ιράκ - iefimerida.gr

H Tουρκία άρχισε βομβαρδισμούς κατά Κούρδων του PKK στο Ιράκ

Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Aεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά στόχων του PKK στο βόρειο Ιράκ έκαναν τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

Κατά την αεροπορική επιδρομή στην περιοχή Χακούρκ «αδρανοποιήθηκαν» 12 ένοπλοι μαχητές του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος, οι οποίοι πιστεύεται ότι ετοίμαζαν επίθεση, σύμφωνα με ανάρτηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο Twitter.

Η Βαγδάτη ενέκρινε τις τουρκικές επιχειρήσεις στη μεθόριο

Η Βαγδάτη έδωσε στην Άγκυρα το πράσινο φως να ξεκινήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις στη μεθόριο με το Ιράκ «για να καθαρίσει τα σύνορα από τρομοκρατικούς θυλάκους σε συνεργασία με την ιρακινή κυβέρνηση. Η Τουρκία είναι έτοιμη να συνεργαστεί στον τομέα της αντιτρομοκρατίας και της εδραίωσης της εδαφικής κυριαρχίας των δύο χωρών», δήλωσε ο Τούρκος πρεσβευτής στη Βαγδάτη, Φατέχ Γιλντίζ, μετά τη συνάντησή του με τον Ιρακινό υπουργό Δικαιοσύνης Χαϊντέρ αλ Ζαμίλι. Από την πλευρά του ο Ζαμίλι σχολίασε ότι «η πολιτική κατάσταση και η κατάσταση ασφαλείας απαιτούν νέες συμφωνίες».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προανήγγειλε σε ομιλία του στην Άγκυρα τη Δευτέρα ότι η χώρα του θα ξεκινήσει επιχειρήσεις κατά του PKK στην ορεινή περιοχή Σιντζάρ του βορείου Ιράκ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τουρκία Ιράκ PKK
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ