Γευτείτε τη μαγεία της Ελλάδας μέσα σε ένα παξιμάδι «Παξαμάς» - iefimerida.gr

Γευτείτε τη μαγεία της Ελλάδας μέσα σε ένα παξιμάδι «Παξαμάς»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όταν ο ίδιος ο Μανώλης Καραμολέγκος ψάχνει και βρίσκει το καλύτερο παξιμάδι της Ελλάδας, από ιδιαίτερα μέρη της πατρίδας μας, το αποτέλεσμα είναι δεδομένο πως θα μας ενθουσιάσει.

Οι παιδικές αναμνήσεις και τα αρώματα μας συντροφεύουν μια ζωή. Το ίδιο συνέβη και με τον Μανώλη Καραμολέγκο, που γεννήθηκε στις Κυκλάδες και μεγάλωσε στον οικογενειακό φούρνο των γονιών του. Εκεί είχε την τύχη να γευτεί ίσως ένα από τα νοστιμότερα παξιμάδια της Ελλάδας. Αλλά επειδή η γεύση και το άρωμά του είχαν αποτυπωθεί στη μνήμη του, αρκετά χρόνια μετά, με συνοδοιπόρο το πάθος του ξεκίνησε ένα ταξίδι σε ιδιαίτερες γωνιές της Ελλάδας προκειμένου να ψάξει, να δοκιμάσει και να ανακαλύψει το παξιμάδι εκείνο. Έτσι, δημιουργήθηκε ο Παξαμάς.


Όλη η μαγεία της Ελλάδας, μέσα σε ένα παξιμάδι «Παξαμάς»

Από που πήρε το όνομά του;
Παξαμάς; «Μα τι όνομα είναι αυτό;», θα σκεφτεί κανείς. Για την ιστορία όμως, τον 1ο αιώνα μ.Χ., ο Λόγιος Παξαμάς ή Πάξαμος από τη Βοιωτία πρότεινε να ψήνεται δύο φορές ο άρτος ώστε να αποβάλλει όλο το νερό και να επιτευχθεί η μακροχρόνια διατήρησή του. Με αυτό τον τρόπο μπορούσαν όλοι να το απολαμβάνουν. Προς τιμή του «εφευρέτη» Παξάμου, το αρτοπαρασκεύασμα αυτό ονομάστηκε Παξαμάς.

Ο ίδιος ο Μανώλης Καραμολέγκος έψαξε, δοκίμασε και μας παρουσιάζει 6 τύπους παξιμαδιών από την Κρήτη και τη Μάνη που θα καλύψουν τις ανάγκες ακόμη και του πιο δύσκολου ουρανίσκου:
Παξαμάς Κρίθινος από την Κρήτη, Κρίθινος χωρίς πρόσθετο αλάτι, Λαδιού τύπου Κυθήρων, κριθαροκουλούρα από την Κρήτη, Σταρένιος Πινακωτής από τη Μάνη και Παξαμάς Σίκαλης από την Κρήτη. Τα παξιμάδια «Παξαμάς», καθώς είναι τοπικά προϊόντα, δεν παράγονται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Καραμολέγκος, αλλά στην Κρήτη και τη Μάνη.

Τα νέα παξιμάδια έχουν απίθανη γεύση και είναι ιδανικά για σνακ και σαλάτες. Ήρθε η ώρα να τα προσθέσετε στην καθημερινότητά σας και το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει. Ήρθε η ώρα να γευτείτε τη μαγεία της Ελλάδας, μέσα από ένα παξιμάδι «Παξαμάς».

Για περισσότερες πληροφορίες και μοναδικούς συνδυασμούς, επισκεφθείτε τη σελίδα του Καραμολέγκου στο Facebook: https://www.facebook.com/KaramolegosGR/

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ παξιμάδι Καραμολέγκος Παξαμάς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ