Για τα «σαλόνια» της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης προορίζονταν τα 381 κιλά κοκαΐνης από την Λατινική Αμερική - iefimerida.gr

Για τα «σαλόνια» της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης προορίζονταν τα 381 κιλά κοκαΐνης από την Λατινική Αμερική

Φωτογραφία: INTIME
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τους κοσμικούς κύκλους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προοριζόντουσαν τα 381 κιλά κοκαΐνης που εισήχθησαν από την Λατινική Αμερική και εντοπίστηκαν σε αποθήκες στην Πρέβεζα.

Μάλιστα, ποσότητα κοκαΐνης των 135 κιλών που εντοπίστηκε σε πολυτελές διαμέρισμα στη Βάρκιζα φαίνεται ότι ήταν μέρος μόνο μίας ποσότητας των ναρκωτικών που εντόπισαν οι ελληνικές αρχές την περασμένη Δευτέρα.

Από την επιχείρηση συνελήφθησαν πέντε άτομα, ανάμεσά τους δυο Σέρβοι, δυο Ιταλοί και ένας Έλληνας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Εθνος», ένας 50χρονος Ιταλός και ένας 47χρονος Σέρβος είναι αυτοί που κινούσαν τα νήματα του κυκλώματος.

Ένας ακόμη Ιταλός και ένας Σέρβος είχαν επικουρικό ρόλο, ενώ ο 47χρονος Έλληνας ερευνάται για τον ρόλο του καθώς είχε και στο παρελθόν συλληφθεί για υποθέσεις ναρκωτικών.

Τα μέλη του κυκλώματος φαίνεται ότι εισήγαγαν από χώρα της Λατινικής Αμερικής την κοκαΐνη και σταδιακά την προωθούσαν προς τις ακριβές πιάτσες των ναρκωτικών.

Πάντως οι αστυνομικοί έφτασαν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για το ίδιο κύκλωμα, λόγω του συμβόλου που είχαν πάνω τους τα ναρκωτικά, το οποίο ήταν μία κεφαλή ενός ταύρου.

Για τα  «σαλόνια» της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης προορίζονταν τα 381 κιλά κοκαΐνης από την Λατινική Αμερική | iefimerida.gr 0

Φωτογραφία: INTIME

Τα ποσά που έχουν να κάνουν με την ποσότητα που εντοπίστηκε κυριολεκτικά προκαλούν ζάλη. Η κοκαΐνη αυτής της καθαρότητας πωλείται στην «χονδρική» στα 32.000 ως 60.000 ευρώ το κιλό, ενώ στη «λιανική» ξεκινάει από τις 60.000 ευρώ το κιλό και μπορεί να φτάσει και τις 120.000 ευρώ το κιλό.

Ως τώρα οι αστυνομικοί έχουν βρει περίπου 160 κιλά από την ποσότητα που υπολογίζεται ότι εισήχθη στην Ελλάδα, λείπουν ακόμη περίπου 220 κιλά.

Δεν αποκλείεται τα υπόλοιπα κιλά να έχουν ήδη μεταφερθεί στα «σαλόνια» της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ δεν αποκλείεται να ταξίδεψαν και σε κάποιες Βαλκανικές χώρες.

Πηγή: Το Εθνος

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κοκαίνη ΕΛΑΣ συλλήψεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ