Ο εφέτης ανακριτής καλεί σε συμπληρωματικές απολογίες τους 9 Κούρδους που κατηγορούνται για τρομοκρατία - iefimerida.gr

Ο εφέτης ανακριτής καλεί σε συμπληρωματικές απολογίες τους 9 Κούρδους που κατηγορούνται για τρομοκρατία

Φωτογραφία: Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενώπιον του ειδικού εφέτη-ανακριτή αρμόδιου για θέματα τρομοκρατίας θα βρεθούν στις 16 Απριλίου 3 από τους 9 Τούρκους κουρδικής καταγωγής, οι οποίοι συνελήφθησαν λίγο πριν από την άφιξη του Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα μας.

Η ώρα των απολογιών για τους κατηγορούμενους ήρθε, καθώς κλήθηκαν συμπληρωματικά από τον ανακριτή προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Συγκεκριμένα, κατηγορούνται για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, πράξεις προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών, πλαστογραφία μετά χρήσεως δημοσίων εγγράφων, διακεκριμένη αντίσταση κατά της αρχής, κ.α

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι 9 συνδέονται με το Eπαναστατικό Λαϊκό Aπελευθερωτικό Κόμμα-Mέτωπο (Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi), γνωστό ως DHKP-C.

Υπενθυμίζεται ότι οι Τουρκικές δικαστικές αρχές είχαν ζητήσει την έκδοση τριών από τους εννέα κατηγορουμένους, ωστόσο το Συμβούλιο Εφετών έχει πει “όχι” και στα τρία αιτήματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κούρδοι Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ