WWF: Εξαφανίζονται λόγω κλιματικής αλλαγής σαρδέλες, γόπες, ροφοί και συναγρίδες από τις ελληνικές θάλασσες - iefimerida.gr

WWF: Εξαφανίζονται λόγω κλιματικής αλλαγής σαρδέλες, γόπες, ροφοί και συναγρίδες από τις ελληνικές θάλασσες

Φωτογραφία:SOOC- Menelaos Myrillas
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η WWF για τις επιπτώσεις που έχει η κλιματική αλλαγή στο πιάτο μας, καθώς από τις ελληνικές θάλασσες εξαφανίζονται όλο και περισσότερες σαρδέλες, μπακαλιάρος, γόπες, ροφός και συναγρίδα.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», η περιβαλλοντική ΜΚΟ επισημαίνει πως η άνοδος της θερμοκρασίας των υδάτων, της στάθμης της θάλασσας, ακόμη και η μεταβολή των χαρακτηριστικών των βροχοπτώσεων είναι μερικοί από τους παράγοντες που επηρεάζουν την αλιευτική παραγωγή και κατ’ επέκταση την διατροφή μας.

Αυτό συνεπάγεται άμεσες ή έμμεσες επιπτώσεις στη φυσιολογία των ψαριών, στην αναπαραγωγή τους, στην αφθονία τροφής και διαθέσιμων οικοτόπων.

Εκτός αυτού, ο σύμβουλος Ενεργειακής και Κλιματικής Αλλαγής της WWF Ελλάς Μιχάλης Προδρόμου έρχεται να «ταράξει» κι άλλο τα νερά, τονίζοντας ότι το 60% των ειδών που ζουν στις ελληνικές θάλασσες πλήττεται από την κλιματική αλλαγή.

Συγκεκριμένα, τα ψάρια αυτά είναι το μεσογειακό μύδι, ο μπακαλιάρος, η σαρδέλα, ο ροφός, η γόπα, η συναγρίδα, τα καλαμάρια και τα χταπόδια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ψάρια Ελλάδα Περιβάλλον θάλασσα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ