Στο δικαστήριο, αιφνιδιαστικά, οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί - iefimerida.gr

Στο δικαστήριο, αιφνιδιαστικά, οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί που είχαν συλληφθεί από Τούρκους στον Εβρο και κρατούνται αναμένεται να μεταφερθούν στα δικαστήρια της Αδριανούπολης προκειμένου να βρεθούν ενώπιον του εισαγγελέα για συμπληρωματική κατάθεση.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι δύο Ελληνες αξιωματικοί θα βρεθούν στο δικαστήριο προκειμένου να δώσουν τους κωδικούς PIN των κινητών τους.

Υπενθυμίζεται βέβαια ότι τα κινητά τους τηλέφωνα ήταν από την πρώτη στιγμή στα χέρια των τουρκικών Αρχών, οι οποίες τα έχουν κάνει φύλλο και φτερό. Συγκεκριμένα είχαν σταλεί στη διεύθυνση Χωροφυλακής στην Άγκυρα όπου εξετάστηκε το περιεχόμενο τους (φωτογραφίες και βίντεο), καθώς οι Τούρκοι έκαναν λόγο ακόμα και για κατασκοπία.

Στο μεταξύ, οι δύο στρατιωτικοί παραμένουν έγκλειστοι σε φυλακή υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι δύο 'Ελληνες δεν θα έχουν καμία επαφή σήμερα με τη Δικαιοσύνη.

Για το ίδιο θέμα ρωτήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος είπε ότι ο Έλληνας πρέσβης δεν επιβεβαιώνει τη μεταγωγή των δύο στρατιωτικών στο δικαστήριο.

Παρέμβαση Μέρκελ για τους 2 Ελληνες στρατιωτικούς

Μετά την συνεδρίαση του συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες ο Νίκος Κοτζιάς αποκάλυψε ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ έχει κάνει ήδη παρέμβαση προς τον Τούρκο πρόεδρο για το θέμα αυτό. «Οι Ευρωπαίοι εταίροι δείχνουν την αλληλεγγύη τους και τη συμπαράστασή τους. Όπως ξέρετε, ήδη η Καγκελάριος Μέρκελ είχε παρέμβει στον ίδιο τον κύριο Erdogan» δήλωσε ο κ. Κοτζιάς και πρόσθεσε: «Ελπίζω και θέλω να πιστεύω ότι θα έχει μία θετική εξέλιξη με την έννοια ότι η Τουρκία δε θα επιδιώξει και δε θα συνεχίσει ένα καθημερινό γεγονός που γινόταν στα σύνορα ανάμεσα στα δύο κράτη να αξιοποιηθεί ως όπλο μακροχρόνια».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε τη μεσολάβηση του Εμίρη του Κατάρ για τους 2 στρατιωτικούς

Για τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η χώρα μας, συζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ με τον Εμίρη του Κατάρ, σε συνάντησή τους.

Οπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Είχα επίσης την ευκαιρία να συζητήσω με τον Εμίρη τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής περιοχής της Μεσογείου, να εκφράσω τον έντονο προβληματισμό μου για την Τουρκική επιθετικότητα και να ζητήσω και τη δική του μεσολάβηση, τη δική του παρέμβαση, προκειμένου να λυθεί το συντομότερο δυνατόν το ζήτημα της σύλληψης των δύο Ελλήνων αξιωματικών από τους Τούρκους, έτσι ώστε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό στην Πατρίδα τους».

Παρέμβαση Πάιατ για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς

«Οι ΗΠΑ είναι πλήρως αφοσιωμένες στο ζήτημα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών», δήλωσε ο αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ από την Ανδραβίδα όπου βρίσκεται στο πλαίσιο της διεθνούς άσκησης Ηνίοχος.

Ειδικότερα, ο Αμερικανός πρέσβης, είπε: «Υποστηρίζουμε τις ελληνικές ενέργειες για τη διατήρηση της επικοινωνίας με τις τουρκικές αρχές και ελπίζουμε οτι αυτό το θέμα θα επιλυθεί σύντομα».

Ο κ. Τζέφρι Πάιατ βρίσκεται στην Ανδραβίδα για την άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ, η οποία εκτελείται σε ετήσια βάση, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) και της 117 ΠΜ, στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας.

Τετ α τετ Τσίπρα-Καμμένου για τους χειρισμούς στην υπόθεση

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα, στις 5 το απόγευμα και στην ατζέντα είναι οι χειρισμοί στα ελληνοτουρκικά. Ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida, κάνουν λόγο για προσπάθεια τερματισμού της έντασης και της νευρικότητας που υπήρξε τις προηγούμενες μέρες.


Υπενθυμίζεται πως η σιωπή Καμμένου αλλά και οι επανειλημμένες διαφορετικές διατυπώσεις για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών όπως τα περί «ομηρίας», είχαν δυναμιτίσει το κλίμα στην κυβέρνηση.

Είναι ήδη 20 ημέρες στις φυλακές

Οι δύο Έλληνες συνελήφθησαν από τις τουρκικές Αρχές την 1 Μαρτίου στην περιοχή Καστανιών στον Έβρο. Πρόκειται για τον ανθυπολοχαγό Αγγελο Μητρετώδη και λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, οι οποίοι κρατούνται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, με την κατηγορία ότι εισήλθαν παράνομα σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ