Συνέλαβαν την σπείρα της διαδικτυακής απάτης με αποστολέα το ΙΚΑ - iefimerida.gr

Συνέλαβαν την σπείρα της διαδικτυακής απάτης με αποστολέα το ΙΚΑ

Συνέλαβαν την σπείρα της διαδικτυακής απάτης με αποστολέα το ΙΚΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα δίχτυα της αστυνομίας έπεσαν οι δράστες της διαδικτυακής απάτης με «όχημα» το ΙΚΑ και θύματα πολίτες που εμπιστεύονταν προσωπικά στοιχεία τους και αριθμούς πιστωτικών καρτών.

Οι απατεώνες μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης « info@ika.gr» και με φερόμενο ως αποστολέα το Ι.Κ.Α. παραπλανούσαν τους χρήστες ότι δικαιούνται επιστροφή φόρου και τους παρέπεμπαν σε υπέρ-σύνδεσμο («http://www.ronos. bg/flash/ronos/solo/gr/ika/IKA.htm»), ο οποίος τους ζητούσε να συμπληρώσουν τα στοιχεία ταυτότητας τους, αριθμούς πιστωτικών καρτών και άλλα προσωπικά τους δεδομένα! Όπως αποδείχτηκε την καλοστημένη απατή είχαν στήσει τέσσερις Ρουμάνοι.

Οι Αρχές συνέλαβαν έναν 26χρονο, έναν 25χρονο και μια 21χρονη, ενώ αναζητείται ο τέταρτος δράστης.

Προέκυψε μάλιστα ότι είχαν ήδη καταφέρει να αποσπάσουν αριθμούς καρτών από τους κατόχους τους, με τις οποίες προέβησαν σε αγορές μέσω διαδικτύου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 26χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πέντε σκληροί δίσκοι, καθώς και ατζέντες και σελίδες με ιδιόχειρες σημειώσεις.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης με ηλεκτρονικό υπολογιστή κατ' εξακολούθηση και της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και θα οδηγηθούν σήμερα στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ