Συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου: Προσπάθεια να μην έρθει η ρήξη στη συγκυβέρνηση - iefimerida.gr

Συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου: Προσπάθεια να μην έρθει η ρήξη στη συγκυβέρνηση

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα, στις 5 το απόγευμα.

Ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida, κάνουν λόγο για προσπάθεια τερματισμού της έντασης και της νευρικότητας που υπήρξε τις προηγούμενες μέρες.

Ο βασικός λόγος, είχε να κάνει με τους χειρισμούς στα ελληνοτουρκικά. Κάτι που φάνηκε και από τη σιωπή Καμμένου αλλά και από τις επανειλημμένες διαφορετικές διατυπώσεις για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών,όποτε αποφάσιζε να μιλήσει.

Το αποτέλεσμα ήταν οι όποιες διαφωνίες στον πυρήνα του κυβερνητικού συνασπισμού να έρθουν στην επιφάνεια.
Αν και το σημαντικό πολιτικό ζήτημα-όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες- είναι η διαφορά απόψεων στο Σκοπιανό (που θα συζητηθεί τις επόμενες μέρες), αλλά και όσα έγιναν με τον Ιβάν Σαββίδη που οδήγησε σε κόντρες και διαφορετικές απόψεις ανέμεσα σε υπουργούς, βουλευτές και στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Στο μεταξύ, το Μαξίμου τελεί σε κλοιό πολλαπλών πιέσεων λόγω όλων των ανοιχτών θεμάτων της ατζέντας. Και με στόχο να εκτονωθεί η όλη ένταση των τελευταίων ημερών, ο πρωθυπουργός πήρε την απόφαση και απηύθυνε προσκλητήριο για κατ’ ιδίαν συνάντηση στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

Τι θα συζητήσουν Τσίπρας-Καμμένος

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές οι δυο εταίροι θα συζητήσουν:

  • Πρώτον, αν και κατά πόσο θα πρέπει να διεθνοποιήσουν το θέμα των δυο στρατιωτικών (ενόψει και της Συνόδου Κορυφής).
  • Δεύτερον, τη χρονική στιγμή μιας τέτοιας πιθανής παρέμβασης

Το Μαξίμου επιμένει να υποβαθμίζει τα περί ομηρίας

Ο κ. Καμμένος , πάντως, επανέλαβε την θέση του περί ομηρίας των Ελλήνων στρατιωτικών και μάλιστα με ιδιαίτερη έμφαση, αν και αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση έχει διαφορετικές απόψεις.

Σε…διαφορά στις λέξεις «τις οποίες μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας για να περιγράψει την κατάσταση» απέδωσε τη ρητορική Καμμένου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι ανεξαρτήτως λέξεων η κυβέρνηση «κάνει ό,τι μπορεί για να διευθετηθεί το ζήτημα το συντομότερο δυνατόν».

Αγωνία για την πολιτική επιβίωση των ΑΝΕΛ

Το μόνο σίγουρο, τέλος, είναι ότι η πίεση στον κυβερνητικό εταίρο- με ανοικτά τα εθνικά ζητήματα- το επόμενο διάστημα θα κορυφωθεί. Και εκ των πραγμάτων αποτελεί ζήτημα τόσο για την αρμονική επιβίωση της κυβέρνησης, αλλά και για την πολιτική επιβίωση των ΑΝΕΛ. Για το τελευταίο, καθόλου τυχαία, αρκετοί εντός της κυβέρνησης βλέπουν ότι ο Π. Καμμένος «κάνει θόρυβο μόνο για τις δημοσκοπήσεις», και εξηγούν δεν υπάρχει καμία ουσιώδης διαφωνία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ