ΠΟΣΠΕΡΤ και Mega στο ΣτΕ κατά του «μαύρου» που επέβαλε το ΕΣΡ - iefimerida.gr

ΠΟΣΠΕΡΤ και Mega στο ΣτΕ κατά του «μαύρου» που επέβαλε το ΕΣΡ

Φωτογραφία: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά την Τηλέτυπος ΑΕ και οι τεχνικοί του καναλιού αλλά και εργαζόμενοι στον διοικητικό τομέα καθώς και η ΠΟΣΠΕΡΤ, ζήτησαν την ακύρωση της απόφασης του ΕΣΡ με την οποία πέφτει «μαύρο» στην εκπομπή του σήματος του Mega.

Η προσφυγή ήρθε λίγες ημέρες μετά την απόφαση του προέδρου του ΣτΕ Κ. Σακελλαρίου, ο οποίος με προσωρινή διαταγή πάγωσε την απόφαση του ΕΣΡ , αφού εξέτασε την προσφυγή της Τηλέτυπος ΑΕ . Η προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αίτησης αναστολής που έχει κατατεθεί, ενώ η συζήτησή της δεν προσδιοριστεί ακόμα. Η αίτηση ακύρωσης του Mega έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 4 Μαΐου του 2018, με εισηγητή τον Σύμβουλο Επικρατείας Ηλία Μάζο.

Στην σημερινή αίτηση οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, κ.λπ. υποστηρίζουν ότι τόσο η απόφαση του ΕΣΡ, όσο και ο νόμος 4339/2015 είναι αντισυνταγματικός, αντίθετος στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Σύμφωνα με την ΠΟΣΠΕΡΤ η απόφαση του ΕΣΡ να τερματίσει την εκπομπή του σήματος του Μεγάλου καναλιού σηματοδοτεί την απώλεια θέσεων εργασίας και δεδουλευμένων των 420 εργαζομένων, οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση ομηρίας από τον Μάρτιο του 2016.

Οπως σημειώνουν, αν κλείσει το Mega, ο αριθμός των ανέργων θα αυξηθεί καθώς οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού δεν θα μπορέσουν να απασχοληθούν σε άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς λόγω των γνωστών εργασιακών και οικονομικών συγκυριών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΟΣΠΕΡΤ MEGA ΕΣΡ εργαζόμενοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ