Το ασυνήθιστο βίντεο του Ασαντ: Ο Σύρος πρόεδρος στο τιμόνι, οδηγεί στη Γούτα - iefimerida.gr

Το ασυνήθιστο βίντεο του Ασαντ: Ο Σύρος πρόεδρος στο τιμόνι, οδηγεί στη Γούτα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Μπασάρ αλ- Ασαντ έδωσε στη δημοσιότητα ένα ασυνήθιστο βίντεο με τον ίδιο, θέλοντας να «πανηγυρίσει» για τη μερική επιτυχία έπειτα από επίθεση μηνών, σε προάστιο της Δαμασκού που κατείχαν οι αντάρτες.

Επειτα από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς στην Ανατολικού Γούτα, που «έσπασαν» τις άμυνες των ανταρτών, ο Ασαντ δημοσίευσε βίντεο στο οποίο οδηγεί ο ίδιος προς την περιοχή, σε μία προφανή προσπάθεια να δείξει ότι το καθεστώς του κυριαρχεί εκεί.

Ο πρόεδρος της Συρίας κάθεται στο τιμόνι, ενώ στο βίντεο δεν φαίνονται σωματοφύλακες, και οδηγεί από το κέντρο της Δαμασκού προς την Ανατολική Γούτα, δίχως να φαίνεται να γίνεται αντιληπτός από τους πολίτες. Πρόκειται για ένα από τα 8 βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του, για την επίσκεψη.

«Πάμε στη Γούτα για να δούμε την κατάσταση», λέει στην κάμερα. «Κάθε μέτρο στις περιοχές από τις οποίες περνάμε μπορεί να έχει χυθεί το αίμα ενός Σύρου μαχητή, ενός ήρωα, προκειμένου να μπορούμε να περάσουμε εμείς και να επιστρέψει η ζωή», λέει ακόμη. «Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν πολίτες και πρέπει να προστατεύσουμε τις ζωές τους», αναφέρει σε άλλο σημείο.

Οταν έφτασε στον προορισμό του- εκεί όπου πάνω από 1.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά την επίθεση του καθεστώτος σύμφωνα με τον ΟΗΕ- συνάντησε τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπασάρ αλ-Ασαντ Γούτα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ