Η Ελλάδα τοποθετεί δικό της επίτροπο στη Siemens - iefimerida.gr

Η Ελλάδα τοποθετεί δικό της επίτροπο στη Siemens

Η Ελλάδα βάζει επίτροπο στην Siemens
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ελληνα επίτροπο που θα διοριστεί από το Δημόσιο, ετοιμάζεται να δεχθεί η «Siemens», μετά από συνεννόηση και συμφωνία τής γερμανικής εταιρείας με το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Δημοσίου θα είναι υπεύθυνος για θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος εντός της εταιρείας, όπως, του πολύκροτου σκανδάλου.

Επίσης, η Siemens, μετά τη συμφωνία με την χώρα μας, θα ζητήσει επισήμως συγγνώμη για τη συμπεριφορά των στελεχών της όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Η ηγεσία της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας δεσμεύθηκε να δώσει 170 εκατομμύρια ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο. Από αυτά, τα 90 εκατομμύρια θα διατεθούν για την καταπολέμηση της διαφθορά μέσα από ερευνητικά προγράμματα και υποτροφίες.

Τα υπόλοιπα 80 εκατομμύρια θα δοθούν για τον συμψηφισμό των εκκρεμοτήτων από τη μία ή την άλλη πλευρά. Η Siemens δεσμεύθηκε, επιπλέον, να επενδύσει 100 εκ. ευρώ στην Ελλάδα και να εξετάσει άλλη μια επένδυση 60 εκ. ευρώ που θα δημιουργήσει 700 νέες θέσεις εργασίας.

Τέλος, η γερμανική εταιρεία εκφράζει την υποστήριξή της προς την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία, δηλώνοντας πως σύντομα θα ανακάμψει, ενώ ενθαρρύνει και τους επενδυτές από όλον τον κόσμο να έρθουν και να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στην χώρα μας.

Διαβάστε το κείμενο της συμφωνίας εδώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ