Βραζιλία: 3 νεκροί σε ανταλλαγή πυροβολισμών σε φαβέλα -Ανάμεσά τους παιδί 1 έτους - iefimerida.gr

Βραζιλία: 3 νεκροί σε ανταλλαγή πυροβολισμών σε φαβέλα -Ανάμεσά τους παιδί 1 έτους

φωτογραφία αρχείου: AP/ Leo Correa
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα παιδί ενός έτους, όπως και ένας άνδρας και μια γυναίκα έχασαν τη ζωή τους από «αδέσποτες» σφαίρες, κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ συμμορίας και αστυνομικών, σε φαβέλα στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Συμμορία που διακινεί ναρκωτικά άνοιξε πυρ από ένα κλεμμένο τζιπ, σε πολυσύχναστη περιοχή. Εκτός από τους τρεις νεκρούς, τραυματίστηκε μία ακόμη γυναίκα και ένα παιδί.

«Η βία βρίσκεται εκτός ελέγχου και η κυβέρνησή μας δεν έχει λύση. Ο γιος μου ήταν μόλις ενός έτους. Το νήμα της ζωής του κόπηκε βλακωδώς εξαιτίας ενός συστήματος που έχει καταστρέψει τη χώρα μας», δήλωσε ο πατέρας του νεκρού παιδιού, Φάμπιο Αντόνιο ντα Σίλβα στη Globo.

Το περιστατικό αυτό ήρθε τρεις ημέρες μετά τη δολοφονία της Μαριέλε Φράνκο, μιας ακριβίστριας που ήταν δημοτική σύμβουλος στο Ρίο και ασκούσε δριμύτατη κριτική για την αστυνομική βία στις φαβέλες. Η δολοφονία της ήταν αφορμή για διαδήλωση 50.000 ατόμων την Πέμπτη.

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ