Φίλης: Είτε το 2019, είτε το 2020, οι περικοπές σε αφορολόγητο και συντάξεις θα είναι βαρύτατο πλήγμα - iefimerida.gr

Φίλης: Είτε το 2019, είτε το 2020, οι περικοπές σε αφορολόγητο και συντάξεις θα είναι βαρύτατο πλήγμα

Φίλης: Είτε το 2019
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο ενδεχόμενο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να επιμείνει στην ταχύτερη εφαρμογή των μέτρων, αναφέρεται ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη kontranews, ο κ. Φίλης σημειώνει: «Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει προς το παρόν ότι δεν έχει τεθεί στο τραπέζι το ενδεχόμενο ταυτόχρονης μείωσης. Όμως, είτε γίνουν το 2019 είτε το 2020, οι περικοπές αυτές, που θυμίζω ότι ψηφίστηκαν μέσα σε ένα περιβάλλον αφόρητων πιέσεων για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, θα είναι, μαζί με την πλήρη εξαφάνιση του ΕΚΑΣ, ένα βαρύτατο πλήγμα στα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα».

Με φόντο την προκλητική στάση της Τουρκίας, τάσσεται υπέρ της διαμόρφωσης συμμαχιών και συνιστά ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.

Για τη φυλάκιση των 2 στρατιωτικών αναφέρει ότι «καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να επιστρέψουν στην Ελλάδα».

Ο κ. Φίλης μιλά για τις σχέσεις με τους ΑΝΕΛ. « Στο Μακεδονικό, που η επίλυση του με βάση τη σύνθετη ονομασία αποτελεί σταθερή κυβερνητική επιδίωξη, αλλά και σαφή προγραμματική δέσμευση της κυβέρνησης, υπάρχει διαφοροποίηση των ΑΝΕΛ. Ταυτόχρονα, όμως οι ίδιοι βεβαιώνουν ότι δεν υφίσταται θέμα κυβερνητικής σταθερότητας», σχολιάζει.

Τέλος, χαρακτηρίζει αναγκαστική τη συμμαχία με τον Πάνο Καμμένο και εκφράζει την επιθυμία η συμπόρευση με τον Στ. Θεοδωράκη και άλλους παράγοντες της Κεντροαριστεράς, στο Μακεδονικό, να επεκταθεί και στα θέματα της οικονομίας και της κοινωνίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νίκος Φίλης ΔΝΤ περικοπές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ