Στο Προοδευτικό Φόρουμ ο Τσίπρας -Σαφάρι για συμμαχίες - iefimerida.gr

Στο Προοδευτικό Φόρουμ ο Τσίπρας -Σαφάρι για συμμαχίες

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στο Προοδευτικό Φόρουμ (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Τα δικά του μηνύματα… σφήνα στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής και με έντονο «άρωμα ΠΑΣΟΚ» ετοιμάζεται να στείλει απόψε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στο Προοδευτικό Φόρουμ που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «Ενώνοντας δυνάμεις για μια άλλη Ευρώπη» και στο οποίο μετέχουν ευρωβουλευτές σοσιαλιστικής προέλευσης αλλά και ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης. Στη συνάντηση θα μιλήσουν επίσης η Λούκα Κατσέλη, ενώ το «παρών» έδωσε και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Κατά πληροφορίες του iefimerida ο κ. Τσίπρας θα εστιάσει στην ανάγκη οικοδόμησης ενός πολιτικού μετώπου κατά της λιτότητας. Ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται να μηνύματα που θα στείλει προς την Φώφη Γεννηματά για τις συμμαχίες της επόμενης μέρας, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη- για δεύτερη ημέρα- οι εργασίες του συνεδρίου στο Κίνημα Αλλαγής.

Στον αστερισμό των προοδευτικών συμμαχιών

Δίνοντας, πάντως, χθες το «παρών» στο νέο εγχείρημα της Κεντροαριστεράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης, έκανε λόγο για ανασύνθεση του πολιτικού συστήματος που συνεχίζεται.

Ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι η στρατηγική θέση του ΣΥΡΙΖΑ από τότε που καταγραφόταν ως μικρό κόμμα δεν ήταν πώς θα γίνει μεγάλο κόμμα και θα υπερκαλύψει όλο τον (προοδευτικό) χώρο, αλλά ότι πρέπει να υπάρξει μία μεγάλη παράταξη με πολλά πολιτικά υποκείμενα. «Αυτός ο αστερισμός μπορεί να πάει μπροστά τη χώρα, αυτή είναι η απάντηση», κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ