Τζέφρι Πάιατ: ΗΠΑ και Ελλάδα έχουν το ίδιο συμφέρον έναντι της Τουρκίας - iefimerida.gr

Τζέφρι Πάιατ: ΗΠΑ και Ελλάδα έχουν το ίδιο συμφέρον έναντι της Τουρκίας

Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ελλάδα και ΗΠΑ έχουν το ίδιο συμφέρον έναντι της Τουρκίας» επεσήμανε από τα Ιωάννινα ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ προσθέτοντας πως η χώρα του θέλει την Τουρκία προσδεδεμένη στη Δύση και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Εκτίμησε δε πως οι συνεχιζόμενες ενέργειες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του να συνεχίζει τον διάλογο με την Άγκυρα και να βοηθούν την Τουρκία, όπως είπε, να παραμένει επικεντρωμένη στη Δύση.

Παράλληλα ο κ. Πάιτ υπογράμμισε ότι τοποθετεί τη χώρα μας σε ένα στρατηγικό πλαίσιο, με έμφαση στον ρόλο της ως πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

«Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ μοιράζονται την ίδια άποψη για αυτήν την περιοχή, που είναι να δουν τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων να συνεχίσουν την πορεία προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, την ένταξη στην ΕΕ και αν το επιλέξουν, στο ΝΑΤΟ». υπογράμμισε.

Ας σημειωθεί, τέλος, πως σύμφωνα με πηγές του Πενταγώνου, οι ΗΠΑ επιθυμούν την επίλυση του περιστατικού της κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών «το συντομότερο δυνατόν», αλλά κατά τις ίδιες πηγές, το θέμα αφορά τις δύο χώρες και οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν την παρέμβασή τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ