5 ταινίες από γυναίκες σκηνοθέτιδες που αξίζει να δεις το 2018 - iefimerida.gr

5 ταινίες από γυναίκες σκηνοθέτιδες που αξίζει να δεις το 2018

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα φετινά κινηματογραφικά βραβεία, δεν γινόταν να μην προσέξει κανείς την έλλειψη γυναικείων υποψηφιοτήτων - φέρνοντας στο επίκεντρο για άλλη μια φορά το χάσμα των φύλων στο Holywood.

Όμως αυτό δεν μας σταματά από το να επευφημήσουμε τα εξαιρετικά φιλμ που σκηνοθετήθηκαν φέτος από τις ταλαντούχες γυναικείες παρουσίες του χώρου. Ορίστε τι δεν πρέπει να χάσετε.

Lady Bird

Η δραμεντί (κομεντί και δράμα) της Γκρέτα Γκέργουιγκ, με πρωταγωνίστρια την Σαόιρζ Ρόναν, ήταν το καυτό θέμα της φετινής κινηματογραφικής σεζόν και το φετινό must-see. Ένα πρωτότυπο και έξυπνο σενάριο για μια νεαρή κοπέλα (Σαόιρζ Ρόναν) που φτάνει στην εποχή της ενηλικίωσης, απέσπασε διθυραμβικές κριτικές. Παρά την προσοχή που έλαβε, τις 5 υποψηφιότητες για Όσκαρ και τα δύο Golden Globes, η Γκρέτα Γκέργουιγκ παραβλέφθηκε στην υποψηφιότητα Καλύτερης Σκηνοθεσίας.

Δείτε τις υπόλοιπες ταινίες που σκηνοθετήθηκαν από γυναίκες τη φετινή χρονιά και αξίζει να τις παρακολουθήσετε στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ