Στο 0,4% ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο - iefimerida.gr

Στο 0,4% ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο 0,4% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Ελλάδα το Φεβρουάριο του 2018, σε σχέση με 0,2% τον Ιανουάριο σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα η Eurostat. Εναν χρόνο πριν το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 1,4%.

Συνολικά, στην Ευρωζώνη ο ετήσιος πληθωρισμός το Φεβρουάριο ήταν 1,1% από 1,3% τον Ιανουάριο και 2% ένα χρόνο πριν. Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ετήσιος πληθωρισμός ήταν 1,3% το Φεβρουάριο, σε σχέση με 1,6% τον Ιανουάριο και 2% ένα χρόνο πριν.

Οι χαμηλότεροι ετήσιοι ρυθμοί πληθωρισμού παρατηρήθηκαν στην Κύπρο (-0,4%), στην Ελλάδα (0,4%), στη Δανία και την Ιταλία (0,5%).

Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Ρουμανία (3,8%), στην Εσθονία και Λιθουανία (3,2%). Σε σύγκριση με τον προηγούμενο, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε 18 κράτη-μέλη, παρέμεινε σταθερός σε δύο και αυξήθηκε σε επτά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πληθωρισμός Ελλάδα 2017
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ