«Εκρηξη» στις αντικειμενικές αξίες λόγω Airbnb -Παράταση μιας εβδομάδας στους εκτιμητές - iefimerida.gr

«Εκρηξη» στις αντικειμενικές αξίες λόγω Airbnb -Παράταση μιας εβδομάδας στους εκτιμητές

Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παράταση στην προθεσμία υποβολής των προτάσεων των εκτιμητών για τις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, οι οποίες σε πολλές περιοχές έχουν εκτοξευθεί λόγω του φαινομένου Airbnb, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.

Η σχετική διορία των 20 ημερών που είχαν οι 221 ιδιώτες εκτιμητές έληγε τυπικά χθες, αλλά οι 36 δεν είχαν προλάβει ακόμα να παραδώσουν μέσα σε τόσο στενό χρονικό περιθώριο τις μελέτες και τις προτάσεις τους. Για τον λόγο αυτό, το υπουργείο παρατείνει για άλλη μία εβδομάδα το χρονικό περιθώριο, έως τις 22 Μαρτίου.

Πάντως, από τις έως τώρα εισηγήσεις που έχουν υποβληθεί από εκτιμητές προκύπτει ότι σε περιοχές στις οποίες είναι έντονο το φαινόμενο του Airbnb (ηλεκτρονική πλατφόρμα βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων) παρατηρείται αύξηση των εμπορικών τιμών των ακινήτων.

To κέντρο της Αθήνας με περιοχές όπως το Κουκάκι, τα Πετράλωνα ή ο Κεραμεικός βρίσκονται πολύ ψηλά στις προτιμήσεις ενώ ακίνητα σε πολλές περιοχές της χώρας έχουν αποκτήσει υπεραξία λόγω AirBnb και τουρισμού.

Μετά την υποβολή των προτάσεων των εκτιμητών, αυτές θα αξιολογηθούν από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή που έχει συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών.

Η Δευτεροβάθμια Επιτροπή θα συγκρίνει τις τιμές που περιλαμβάνονται στις προτάσεις των εκτιμητών με αυτές που προκύπτουν από τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας και το Μητρώο Μεταβίβασης Ακινήτων. Εκεί όπου διαπιστώνονται μεγάλες διαφορές θα προχωρεί σε διορθώσεις.

Η Επιτροπή θα πρέπει να παραδώσει τις εισηγήσεις της για το σύνολο των τιμών αμέσως μετά το Πάσχα προκειμένου, στη συνέχεια, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να λάβει τις οριστικές αποφάσεις για τις νέες αντικειμενικές τιμές των ακινήτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ