Το Σκοπιανό και η στάση Καμμένου ξανά στο επίκεντρο για την κυβέρνηση - iefimerida.gr

Το Σκοπιανό και η στάση Καμμένου ξανά στο επίκεντρο για την κυβέρνηση

Την επόμενη εβδομάδα επίκειται η επίσκεψη του Νίκου Κοτζιά στα Σκόπια (πιθανότατα το διήμερο 22-23 Μαρτίου), οπότε και θα γίνει η πρώτη σοβαρή βολιδοσκόπηση για τυχόν συμφωνία ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Κατά συνέπεια, τα δύσκολα έρχονται ολοένα και πιο κοντά, αφού προοπτική λύσης θα σημάνει ότι θα ακολουθήσει η βάσανος της ψηφοφορίας στη Βουλή.

Το ενδεχόμενο ο Πάνος Καμμένος να κάνει πράξει τα όσα λέει και να μην στηρίξει, ανοίγει και πάλι τη βεντάλια της σεναριολογίας: Πρώτον, μερίδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκλείει να ακολουθήσουν ισχυροί τριγμοί στην πλειοψηφία που μπορεί να επιφέρουν σημαντικές εξελίξεις. Δεύτερον, άλλες φωνές, φοβούνται ότι τυχόν διαφωνία Καμμένου μπορεί να συμπαρασύρει τον πρωθυπουργό ακόμα και στο ενδεχόμενο να κάνει πίσω στο Σκοπιανό, με πρόσχημα - όπως λένε- τη μη εξεύρεση λύσης στα του Συντάγματος με την ΠΓΔΜ.

Η τεχνητή όξυνση

Κάποιοι πιο…υποψιασμένοι ,τέλος, κάνουν λόγο ακόμα και για τεχνητή όξυνση εκ μέρους της ηγεσίας των ΑΝΕΛ. Στην προσπάθεια ο Πάνος Καμμένος να συγκρατήσει μέσω της διαφοροποίησής του εκλογικές δυνάμεις και να μπορέσει στην επόμενη αναμέτρηση να εξασφαλίσει την είσοδό του στη Βουλή. Την ώρα που τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων δείχνουν πράγματι τους ΑΝΕΛ πολύ χαμηλά.

Σε περίπτωση, πάντως, που δεν ψηφίσει σύνθετη ονομασία με τον όρο «Μακεδονία» και συνεχίσει να παρέχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, ο ίδιος και θα είναι συνεπής στις θέσεις του για τα εθνικά και θα μπορεί να επικαλείται ότι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν στόχο την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέγαρο Μαξίμου Πάνος Καμμένος σκόπια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ