Πλάκες χρυσού έπεσαν από τον ουρανό στη Ρωσία -Ανοιξε πόρτα αεροσκάφους [βίντεο] - iefimerida.gr

Πλάκες χρυσού έπεσαν από τον ουρανό στη Ρωσία -Ανοιξε πόρτα αεροσκάφους [βίντεο]

Φωτογραφία: RT
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πλάκες χρυσού βάρους 3,4 τόνων έπεσαν από μεταγωγικό αεροπλάνο Αντόνοφ-12 στην πίστα του αεροδρομίου της πόλης Γιακούτσκ.

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της απογείωσης του αεροσκάφους της εταιρείας Nombus, όταν ρεύμα αέρος που δέχθηκε το αεροσκάφος, έφυγε το αριστερό φύλλο της καταπακτής που προορίζεται για εμπορεύματα, με αποτέλεσμα να πέσουν 172 πλάκες χρυσού βάρους 3,4 τόνων.

Το πλήρωμα του αεροσκάφους αποφάσισε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο και, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια διοίκηση του υπουργείου Εσωτερικών, βρέθηκαν όλες οι πλάκες χρυσού, ενώ το αεροσκάφος μετέφερε συνολικά εννέα τόνους χρυσού.

Τα πέντε μέλη του πληρώματος που επέβαιναν στο αεροσκάφος δεν τραυματίστηκαν,

Αιτία θεωρείται το γεγονός ότι το φορτίο δεν είχε σταθεροποιηθεί κανονικά. Το φύλλο της καταπακτής έπεσε σε μάντρα αυτοκινήτων χωρίς να προκαλέσει υλικές ζημιές. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε χωρίς προβλήματα στο αεροδρομίου του Μαγκαντάν, που βρίσκεται σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από το Γιακούτσκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ TASS

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΩΣΙΑ πλάκες χρυσού αεροσκάφος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ