Καθηγητής: Αύξηση θητείας και στράτευση γυναικών η απάντηση στον Ερντογάν [βίντεο] - iefimerida.gr

Καθηγητής: Αύξηση θητείας και στράτευση γυναικών η απάντηση στον Ερντογάν [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια νέα, αποτρεπτική στρατηγική απέναντι στις προκλήσεις Ερντογάν προτείνει, μιλώντας στο iefimerida, ο καθηγητής Διεθνούς Ασφάλειας στο King’s College του Λονδίνου, Μάνος Καραγιάννης.

Μια νέα στρατηγική που θα βασίζεται σε 3 άξονες:

Α. Ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας της Ελλάδας, με αύξηση των εξοπλισμών, με τη χρησιμοποίηση έξυπνων όπλων, αλλά και με την αύξηση της θητείας των οπλιτών, την ενίσχυση του επαγγελματικού στρατού και ενδεχομένως και τη στράτευση των γυναικών.

Β. Την ενίσχυση των δεσμών της Ελλάδας με όλους εκείνους τους Ευρωπαίους, αλλά όχι μόνο συμμάχους, που αντιδρούν και ανησυχούν από την επικίνδυνη πολιτική που ακολουθεί ο Ερντογάν, και κυρίως με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Γ. Με τον προσεταιρισμό εκείνων των δυνάμεων στο εσωτερικό της Τουρκίας που επιθυμούν την ειρηνική συνύπαρξη και αντιστέκονται στον Ταγίπ Ερντογάν.

«Πρέπει να ενισχυθεί η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό», λέει στο iefimerida ο Μάνος Καραγιάννης, και προσθέτει: «Ταυτόχρονα, πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα στην Τουρκία, αλλά και στους εταίρους μας, ότι η Ελλάδα αυτά που λέει για την εδαφική της ακεραιότητα τα εννοεί».

Η Ελλάδα έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα στην αντιπαράθεσή της με την Τουρκία, λέει ο καθηγητής Μάνος Καραγιάννης: Ναι, η οικονομική κρίση και οι δημογραφικές εξελίξεις δεν μας βοηθούν, αλλά ταυτόχρονα η Ελλάδα είναι μια «πολιτισμική υπερδύναμη», οι Ένοπλες Δυνάμεις της θεωρούνται -και όχι άδικα- υπολογίσιμη δύναμη και ταυτόχρονα διαθέτει μια εξαιρετικά δυναμική διασπορά, που παίζει σημαντικό ρόλο διεθνώς.

Όσο για τον ρόλο της ΕΕ και των ΗΠΑ, ο καθηγητής Μάνος Καραγιάννης σημειώνει ότι οι ανακαλύψεις φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ φέρνουν την Ευρώπη ακόμα πιο κοντά με την Ελλάδα, ενώ και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κατανοήσουν αργά ή γρήγορα ότι ο μόνος αξιόπιστος σύμμαχος της Δύσης στην περιοχή είναι η Ελλάδα.

«Ελπίζω μόνο να το κατανοήσουμε γρήγορα κι εμείς» προσθέτει...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ερντογάν Ιμμια ΑΟΖ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ