Ο Μακρόν στο πλευρό της Μέι -«Ναι, η Ρωσία βρίσκεται πίσω από τη δηλητηρίαση του πράκτορα» - iefimerida.gr

Ο Μακρόν στο πλευρό της Μέι -«Ναι, η Ρωσία βρίσκεται πίσω από τη δηλητηρίαση του πράκτορα»

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα ότι «συμμερίζεται τη διαπίστωση του Ηνωμένου Βασιλείου» πως η Ρωσία βρίσκεται πίσω από την επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα εναντίον Ρώσου πρώην πράκτορα στην Αγγλία.

Αυτό αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

«Από την αρχή της εβδομάδας, το Ηνωμένο Βασίλειο ενημερώνει τη Γαλλία για τα στοιχεία που συγκεντρώνονται από τους Βρετανούς ερευνητές και για τα στοιχεία για την ευθύνη της Ρωσίας στην επίθεση», αναφέρεται στη δήλωση που εκδόθηκε από το προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Μακρόν και τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

«Η Γαλλία συμμερίζεται τη διαπίστωση του Ηνωμένου Βασιλείου ότι δεν υπάρχει άλλη εύλογη εξήγηση και επαναλαμβάνει την αλληλεγγύη της με τον σύμμαχό της».

Ότι θα διευθετηθεί άμεσα η υπόθεση, ελπίζει το Πεκίνο

Την ίδια ώρα, το Πεκίνο ελπίζει ότι η Μόσχα και το Λονδίνο θα μπορέσουν να διευθετήσουν την υπόθεση, με βάση τους διεθνείς κανονισμούς και τον αμοιβαίο σεβασμό μέσα από τον διάλογο, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Λου Κανγκ.

«Παρατηρήσαμε τις δηλώσεις της Ρωσίας και του Ηνωμένου Βασιλείου σε αυτό το ζήτημα και ελπίζουμε ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν τα γεγονότα και ακολουθώντας αυστηρά τις αρχές του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και τους διεθνείς κανονισμούς, θα μπορέσουν να διευθετήσουν τις διαφορές τους μέσα από διαπραγματεύσεις με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό», είπε ο Λου στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Ο ίδιος τόνισε ότι είναι κομβικής σημασίας η διατήρηση της συνεργασίας και της επικοινωνίας μεταξύ των μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ