Ανατ. Γούτα: Τουλάχιστον 100 άμαχοι αναμένεται να εγκαταλείψουν σήμερα την περιοχή - iefimerida.gr

Ανατ. Γούτα: Τουλάχιστον 100 άμαχοι αναμένεται να εγκαταλείψουν σήμερα την περιοχή

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ρωσία αναμένει πως τουλάχιστον 100 άμαχοι θα εγκαταλείψουν σήμερα την περιοχή της Ανατολικής Γούτα, στη Συρία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.

Επίσης, στην Ανατολική Γούτα θα παραδοθούν περίπου 137 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας σε τρόφιμα, πρόσθεσε το πρακτορείο, επικαλούμενο το Κέντρο Συμφιλίωσης για την Συρία, ένα σώμα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Παράλληλα η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ανακοίνωσε σήμερα ότι 25 φορτηγά με βοήθεια αναμένουν στο πέρασμα Αλ Ουαφιντίν στο βόρειο τμήμα της πολιορκούμενης Ανατολικής Γούτα.

Εκπρόσωπος του Παγκοσμίου Προγράμματος Επισιτισμού δήλωσε ότι η αυτοκινητοπομπή αυτή περιλαμβάνει επαρκή ποσότητα αλευριού από σιτάρι για 26.000 ανθρώπους στον θύλακα αυτόν τον οποίο ελέγχουν οι αντάρτες και πολιορκούν οι κυβερνητικές δυνάμεις.

Η αυτοκινητοπομπή αυτή θα κατευθυνθεί προς την πόλη Ντούμα, της Ανατολικής Γούτα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ