Σφυροκόπημα ΝΔ για Σαββίδη: Υπάρχει μια νέα γενιά ολιγαρχών που βρίσκονται πολύ κοντά στην κυβέρνηση - iefimerida.gr

Σφυροκόπημα ΝΔ για Σαββίδη: Υπάρχει μια νέα γενιά ολιγαρχών που βρίσκονται πολύ κοντά στην κυβέρνηση

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΤΕΛΗΣ

Η Νέα Δημοκρατία κρατά «κλειδωμένη» στο στόχαστρό της την κυβέρνηση για τις σχέσεις με τον Ιβάν Σαββίδη και τους χειρισμούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Από την Πειραιώς θα συνεχιστεί το σφυροκόπημα για τη «νέα διαπλοκή» που, όπως υποστηρίζει, επιχειρεί να στήσει το Μέγαρο Μαξίμου. «Υπάρχει μια νέα γενιά ολιγαρχών που βρίσκονται πολύ κοντά στην κυβέρνηση, και είναι μάλιστα χειρότερη από την προηγούμενη», ήταν η χαρακτηριστική φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη, από την Ουάσινγκτον, για τις στενές επαφές Μαξίμου με συγκεκριμένους επιχειρηματίες, όπως ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν στέκεται τόσο στα πρόσωπα των επιχειρηματιών, όσο στις πρακτικές του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την αντίληψη που έχουν για την εξουσία. Μια αντίληψη την οποία στη ΝΔ χαρακτηρίζουν επικίνδυνη για τη λειτουργία των θεσμών στη χώρα και για το επίπεδο της Δημοκρατίας. Δεν είναι τυχαία η αποστροφή στον λόγο του Κυριάκου Μητσοτάκη, από τις Ηνωμένες Πολιτείες, πως «είναι ευθύνη μου να εξασφαλίσω ότι η Ελλάδα δεν θα γίνει αποτυχημένο κράτος ως προς τους θεσμούς της».

Κάλυψη και από τους ΑΝΕΛ

Η αφωνία του Πάνου Καμμένου και των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τα όσα έγιναν στο γήπεδο της Τούμπας αποδίδεται από στελέχη της Πειραιώς στην ιδιαίτερη σχέση του υπουργού Άμυνας με τον Ιβάν Σαββίδη. Σημειώνουν ότι ο Πάνος Καμμένος είχε δώσει το «παρών» στην παρθενική παρουσία του κ. Σαββίδη στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού Epsilon, τον οποίο έχει εξαγοράσει. Στέκονται επίσης στο γεγονός πως μόνο ένας βουλευτής των ΑΝΕΛ, ο Κώστας Κατσίκης, επί δύο ημέρες, σε τηλεοπτικές του εμφανίσεις, έσπευσε να υπερασπιστεί τον επιχειρηματία.

Το ποδοσφαιρικό Grexit θα διέσυρε τη χώρα

Όσον αφορά το ενδεχόμενο αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη, που η κυβέρνηση, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Πειραιώς, βλέπει με θετικό μάτι, τονίζουν στη Νέα Δημοκρατία ότι θα διέσυρε τη χώρα διεθνώς και θα είχε βαριές συνέπειες όχι μόνο για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλά για ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό.

Αυτό που τονίζουν από τη ΝΔ είναι η ανάγκη να τηρηθούν οι κανόνες και οι νόμοι και όχι αποφάσεις που βάλλουν κατά δικαίων και αδίκων με στόχο να επιμεριστούν οι ευθύνες σε όλους και όχι σε αυτούς που τους αναλογούν, χρεώνοντας στο Μέγαρο Μαξίμου την προσπάθεια να δυσαρεστήσει όσο το δυνατόν λιγότερο επιχειρηματίες φίλα προσκείμενους σε αυτό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΔ Ιβάν Σαββίδης κυβέρνηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ