Πεδίο μάχης η Μόρια: Επεισόδια μεταναστών με αστυνομικούς -Εξι τραυματίες, ανάμεσά τους τρία μωρά - iefimerida.gr

Πεδίο μάχης η Μόρια: Επεισόδια μεταναστών με αστυνομικούς -Εξι τραυματίες, ανάμεσά τους τρία μωρά

Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε «ρινγκ» μετατράπηκε για ακόμη μια φορά το κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Μόρια, με επεισόδια μεταξύ μεταναστών και αστυνομικών.

Οι μετανάστες, με αφορμή τη χθεσινή απόπειρα αυτοκτονίας του 19χρονου Σύρου, ο οποίος έπεσε από κολόνα της ΔΕΗ, αφού πρώτα είχε υποστεί ηλεκτροπληξία, αλλά και μετά την απόπειρα δύο ακόμη μεταναστών να διαμαρτυρηθούν με τον ίδιο τρόπο, ξεσηκώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης και άρχισαν να σπάνε και να βάζουν φωτιές μέσα στο hotspot της Μόριας.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας προσπάθησαν να αποκαταστήσουν την τάξη, κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου και λάμψης.

Κατά τα επεισόδια δεν υπήρξαν προσαγωγές, ενώ σήμερα από το πρωί η αστυνομία κάνει έρευνες μέσα στον καταυλισμό προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν υλικά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στη διάρκεια συγκρούσεων.

Η ομάδα «Γιατροί χωρίς Σύνορα» περιέθαλψε 6 ανθρώπους λόγω έκθεσης σε δακρυγόνα, μεταξύ των οποίων και 3 μωρά. Επίσης, κατά τις συγκρούσεις τραυματίσθηκαν οκτώ αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν για την παροχή πρώτων βοηθειών στο νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Έκτακτο: Επεισόδια ανάμεσα στην αστυνομία και εγκλωβισμένους πρόσφυγες στη #Μόρια. Η ομάδα περιέθαλψε 6 ανθρώπους λόγω έκθεσης σε δακρυγόνα, μεταξύ των οποίων και 3 μωρά. pic.twitter.com/3CFAo5dtHy

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ