Νέα επίθεση Ερντογάν:Στην Ελλάδα δώσατε 400 δισ. σε εμάς γυρνάτε την πλάτη - iefimerida.gr

Νέα επίθεση Ερντογάν:Στην Ελλάδα δώσατε 400 δισ. σε εμάς γυρνάτε την πλάτη

Ο Ταγίπ Ερντογάν (Φωτογραφία: AP/ Kayhan Ozer)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την Ελλάδα τα έβαλε πάλι ο Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να επιτεθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση, την οποία κατηγόρησε ότι δεν βοηθά την Τουρκία.

«Η Ευρωπαϊκή Ενωση στήριξε την Ελλάδα στην οικονομική κρίση. Τους έδωσαν 400 δισ. ευρώ. Οταν χώρες με πετρέλαιο ή φυσικό αέριο έχουν προβλήματα, τους βοηθούν, φυσικά με ανταλλάγματα. Αλλά όταν η Τουρκία έχει προβλήματα της γυρνάνε την πλάτη. Ακόμα και έτσι όμως, εμείς λέμε ότι θα κάνουμε θυσίες και θα τα καταφέρουμε μόνοι μας», είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη η Κομισιόν έδωσε το «πράσινο φως» για τη διάθεση 3 δισ. ευρώ στην Τουρκία, για τους Σύρους πρόσφυγες. Είναι το δεύτερο οικονομικό πακέτο, στο πλαίσιο της συμφωνίας που είχε γίνει μεταξύ της ΕΕ και της Αγκυρας, πριν από δύο χρόνια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ερντογάν χρησιμοποιεί την Ελλάδα ως παράδειγμα, προκειμένου να επιτεθεί σε «στόχο» του. Πριν από λίγες ημέρες τα είχε βάλει με τον οίκο αξιολόγησης Moody’s, κάνοντας και πάλι αναφορά στη χώρα μας.

«Πείτε μας με ποια μέτρα και ποια σταθμά μας υποβαθμίσατε. Οι γείτονές μας έχουν καταποντιστεί, είναι εξαντλημένοι. Σας ξέρουμε καλά», είχε πει τότε ο Ερντογάν, αντιδρώντας στην υποβάθμιση της τουρκικής οικονομίας. Παράλληλα, είχε διερωτηθεί με ποιο κριτήριο η Moody’s αναβάθμισε πρόσφατα την ελληνική οικονομία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ταγίπ Ερντογάν ΕΕ Κομισιόν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ