Τζανακόπουλος: Μεταφορική η αναφορά Καμμένου στα περί ομηρίας των 2 στρατιωτικών - iefimerida.gr

Τζανακόπουλος: Μεταφορική η αναφορά Καμμένου στα περί ομηρίας των 2 στρατιωτικών

Φωτογραφία: SOOC

Τη διαφοροποίηση Καμμένου ως προς τις δηλώσεις ότι οι δύο στρατιωτικοί που κρατούνται στην Αδριανούπολη τελούν υπό ομηρία σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, λέγοντας στην ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών ότι «έκανε τη σχετική αναφορά μεταφορικά»!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι «η επιστροφή τους το συντομότερο δυνατό», ενώ δε απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός θανατηφόρου ατυχήματος, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δουλεύουμε στην κατεύθυνση να μη συμβεί.

Με αφορμή δε, τα αποτρόπαια επεισόδια που έλαβαν χώρα στην Τούμπα αλλά και την κριτική εκ των έσω ότι δεν έπρεπε να διακοπεί το πρωτάθλημα, ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως είναι μία «πλήρως λανθασμένη η κριτική ότι δεν έπρεπε να διακόψουμε το πρωτάθλημα».

Αναλυτικά οι απαντήσεις:

Για υπόθεση Novartis: «Η ΝΔ κάνει διαδικαστικές παρατηρήσεις για την εισαγγελική αρχή. Τα επιχειρήματα της ΝΔ είναι απολύτως προσχηματικά και πρέπει να απαντήσει και να πάρει θέση στην ουσία. Αντί η ΝΔ και οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά να επιμένουν στον εκφοβισμό και τις λοιδορίες κατά των προστατευόμενων μαρτύρων, οι οποίες όπως φαίνεται πέφτουν στο κενό, αλλά και στις μυθοπλασίες περί σκευωρίας, οφείλουν να απαντήσουν ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές, τόσο στην Επιτροπή όσο και στους Έλληνες πολίτες».

Για ενδεχόμενο Grexit στο ποδόσφαιρο: «είμαστε έτοιμοι να πάρουμε δύσκολες και σκληρές αποφάσεις για να επιτύχουμε εξυγίανση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρωτάθλημα δεν θα ξαναρχίσει εφόσον δεν κατατεθεί πλαίσιο που θα μπορεί να εγγυηθεί ασφάλεια αγώνων και τη γενική εξυγίανση στο χώρο του ποδοσφαίρου».

Για ειδική μεταχείριση και προνομιακές σχέσεις με Σαββίδη: «Η ΝΔ φαίνεται ότι δεν θυμάται ότι ήταν επί κυβερνήσεως Σαμαρά όταν δόθηκε η ελληνική ιθαγένεια στον κ. Σαββίδη. Ήταν ο κ. Σαμαράς όταν πρότεινε στον κ. Σαββίδη να προχωρήσει στην επένδυση στη ΣΕΚΑΠ. Προνομιακές σχέσεις με επιχειρηματικά συμφέροντα έχει εκθρέψει η ΝΔ».

Για Καμμένο και φράση περί ομηρίας των 2 στρατιωτικών: «Εκανε τη σχετική αναφορά μεταφορικά! Η θέση της κυβένησης έχει πολλάκις διατυπωθεί. Δουλεύουμε στην κατεύθυνση ταχύτερης επιστροφής και αυτή είναι και η βούληση του υπουργού Αμυνας».

Για τη στάση του ΓΓ του ΝΑΤΟ: «Αν η Τουρκία επιλέξει να κλιμακώσει, είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες».

Για τη διακοπή πρωταθλήματος και είσοδο Σαββίδη στο γήπεδο: «Είναι καταδικαστέα ενέργεια που προσβάλει το φίλαθλο κόσμο. Πλήρως λανθασμένη η κριτική ότι δεν έπρεπε να διακόψουμε το πρωτάθλημα».

Για συνάντηση Τσίπρα-Θεοδωράκη: «Το βασικό θέμα αφορούσε πρόταση του Ποταμιού για δημιουργία του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας και την αποδέχτηκε. Φαντάζομαι ότι θα είχαν και μια γενική πολιτική συζήτηση».

Για το χρονικό διάστημα επιστροφής των δύο στρατιωτικών: «Αναμένουμε το κατηγορητήριο από τον εισαγγελέα. Στο κατηγορητήριο θα πρέπει να αφορά αποκλειστικά και μόνο την είσοδο σε στρατιωτική απαγορευμένη περιοχή. Δεν μπορώ να προσδιορίσω συγκεκριμένο χρονικό διάστημα-δεν θα υπερβαίνει μερικές εβδομάδες- αλλα δουλεύουμε για να μην υπάρξει απευκταία εξέλιξη».

Για το ενδεχόμενο θανατηφόρου ατύχηματος με την Τουρκία: «Ο πρωθυπουργός εργάζεται για να μη συμβεί κάτι τέτοιο. Η Τουρκία έχει ανοίξει σειρά μετώπων και μας προβληματίζει. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείει ένα ενδεχόμενο ατυχήματος αλλά δουλεύουμε ώστε να μη συμβεί».

Για ΔΝΤ: «Η συζήτηση δεν έχει καν ξεκινήσει. Προς το τέλος της άνοιξης θα ανοίξει το ζητημα της δημοσιονομικής πρόβλεψης για το 2019. Με βάση τις βελτιωμένες προβλέψεις για το 2018 εκτιμώ ότι δεν θα υπάρχει δημοσιονομικό ζήτημα για το 2019 και θα οδηγηθούμε χωρίς καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ