Ο Κων/νος Τσεκλένης κινηματογραφεί τη διαδικασία του κρασιού σε 40 οινοποιεία της χώρας [βίντεο] - iefimerida.gr

Ο Κων/νος Τσεκλένης κινηματογραφεί τη διαδικασία του κρασιού σε 40 οινοποιεία της χώρας [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο κινηματογραφιστής Κωνσταντίνος Τσεκλένης κατάφερε να διανύσει 17.000 χλμ στην ελληνική επικράτεια καλύπτοντας απ' άκρη σ' άκρη τον ελληνικό αμπελώνα.

Μέσα από την κάμερά του κατέγραψε πάνω από 40 οινοποιεία, όλες τις ελληνικές ποικιλίες και τα εξαιρετικά κρασιά που παράγει ο τόπος.

Το υλικό του, αποτελεί την πρώτη ύλη για μία διεθνή τηλεοπτική συμπαραγωγή υπό τον τίτλο Ιn Vino Veritas η οποία έχει ήδη αρχίσει το ταξίδι της για τα κανάλια του εξωτερικού, ενώ στην Ελλάδα θα προβληθεί από το History της Cosmote TV η οποία είναι συμπαραγωγός.

Πρόκειται για μία περιήγηση στα ελληνικά οινοποιία μέσα από 6 ωριαία επεισόδια. Τα γυρίσματα του “Ιn Vino Veritas” μόλις ολοκληρώθηκαν, με τις τελευταίες λήψεις να πραγματοποιούνται στα κλαδέματα των αμπελιών στη Σαντορίνη και την Άσκρη.

Ο Κων/νος Τσεκλένης κινηματογραφεί τη διαδικασία του κρασιού σε 40 οινοποιεία της χώρας [βίντεο]   | iefimerida.gr 0

Στη σειρά ακούγονται απόψεις πολλών αρχαιολόγων, ακαδημαϊκών, ιστορικών οινοποιών και αμπελογράφων, καταγεγραμμένες με την φίνα αισθητική του Κωνσταντίνου Τσεκλένη, γιου, του κορυφαίου σχεδιαστή μόδας Γιάννη Τσεκλένη.

Ο Κων/νος Τσεκλένης κινηματογραφεί τη διαδικασία του κρασιού σε 40 οινοποιεία της χώρας [βίντεο]   | iefimerida.gr 1

«Αυτή την περίοδο βρίσκομαι στην διαδικασία του μοντάζ» λέει στο iefimerida ο Κωνσταντίνος Τσεκλένης και σημειώνει, «Το κρασί και η γαστρονομία εκτός από πάθος συγχρόνως αποτελούν αγαπημένη θεματική της δουλειάς μου. Προσπαθώντας να συλλάβω το φως του ελληνικού αμπελώνα, η εννεάμηνη περίοδος των γυρισμάτων αποτέλεσε για μένα μια ξεχωριστή εμπειρία και μια ευκαιρία ώστε να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου πάνω στο αμπέλι και την οινοπαραγωγή, συνειδητοποιώντας όσο και οι οινοπαραγωγοί πόσο δύσκολη δουλειά είναι τελικά να κανείς ποιοτικό κρασί».

Ο Κων/νος Τσεκλένης κινηματογραφεί τη διαδικασία του κρασιού σε 40 οινοποιεία της χώρας [βίντεο]   | iefimerida.gr 2

«Το να καλύψω όλο τον ελληνικό αμπελώνα ήταν μια πρόκληση και σκοπός της ιδέας αυτής να δικαιώσει όχι εμένα αλλά τον μόχθο, τον κόπο και τα ποιοτικά προϊόντα των Ελλήνων οινοπαραγωγών».

«Η επιλογή των κρασιών και των οινοποιείων έγινε αξιοκρατικά, χωρίς να υπάρχει καμία οικονομική υποχρέωση των οινοπαραγωγών προς την παραγωγή αυτής της σειράς. Το τελευταίο το τονίζω διότι στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετοί καλοθελητές. Άλλωστε ο τίτλος της σειράς είναι Ιn Vino Veritas (Eν Οίνω Αλήθεια) και για να πεις την αλήθεια για το ελληνικό κρασί, δεν φτάνει μόνο να το πιεις ... συγχρόνως πρέπει να είσαι ελεύθερος και αδέσμευτος».


Δείτε το Teaser Trailer των εκπομπών:

In Vino Veritas - Teaser Trailer from Constantinos Tseklenis on Vimeo.

Η συνέχεια επί της οθόνης στην πρεμιέρα τον Μάιο.

Κατά τη διάρκεια των 9μηνων τηλεοπτικών γυρισμάτων ο Κωνσταντίνος Τσεκλένης και η ομάδα του καταγράφουν όλη την Ελληνική Επικράτεια αναδεικνύονται με τον καλύτερο τρόπο τον Ελληνικό Αμπελώνα, το Κρασί των Μοναστηριών, την Ιστορία της σχέσης Κρασιού και Έλληνα από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι σήμερα, τις Ελληνικές Ποικιλίες και τα Ιστορικά Οινοποιεία της Χώρας.

Μία σειρά, που προβάλλει μια σημαντική αξία του τόπου μας.

Ο Κων/νος Τσεκλένης κινηματογραφεί τη διαδικασία του κρασιού σε 40 οινοποιεία της χώρας [βίντεο]   | iefimerida.gr 3

Master of Wine, Κωνσταντίνος Λαζαράκης

«Η σειρά αφιερώνεται στον χαρισματικό και ευαίσθητο οινοποιό Χαρίδημο Χατζηδάκη» τονίζει ο Κωνσταντίνος Τσεκλένης.
«Επιθυμώ να ευχαριστήσω θερμά τους παρακάτω για την αμέριστη βοήθεια τους, τη μεγάλη κυρία του ελληνικού αμπελιού, Ακαδημαϊκό Σταυρούλα Κουράκου – Δραγώνα, τον καθηγητή της Γεωπονικής Σχολής Μανόλη Σταυρακάκη, τους Βυζαντινολόγους Ηλία Αναγνωστάκη & Νίκη Τσιρώνη, τους αρχαιολόγους Χρήστο Ντούμα και Δήμητρα Μαλαμίδου, τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη Master of Wine και όλους τους έλληνες οινοποιούς που με βοήθησαν να υλοποιήσω τη σειρά» καταλήγει ο κ. Τσεκλένης .

Ο Κων/νος Τσεκλένης κινηματογραφεί τη διαδικασία του κρασιού σε 40 οινοποιεία της χώρας [βίντεο]   | iefimerida.gr 4

Καταγράφει τις ομορφιές της Ελλάδας

Ο Κωνσταντίνος Τσεκλένης είναι ο κινηματογραφιστής πίσω από τα σποτάκια του ΕΟΤ, αλλά και ο δημιουργός των βίντεο με τις ομορφιές της Ελλάδας που προβάλλονται στις πτήσεις της Aegean.

Ο Κων/νος Τσεκλένης κινηματογραφεί τη διαδικασία του κρασιού σε 40 οινοποιεία της χώρας [βίντεο]   | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ