Ανατροπή: Από γροθιά ο θάνατος της Σόνιας Αρμακόλα στη Σκιάθο-Τι αποφαίνεται ιατροδικαστής - iefimerida.gr

Ανατροπή: Από γροθιά ο θάνατος της Σόνιας Αρμακόλα στη Σκιάθο-Τι αποφαίνεται ιατροδικαστής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα δεδομένα στο θάνατο της 39χρονης μητέρας δύο παιδιών, Σόνιας Αρμακόλα στη Σκιάθο, το 2015, φέρνει ιατροδικαστική έκθεση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Θεσσαλία, ο θάνατός της 39χρονης Σόνιας Αρμακόλα, τον Σεπτέμβριο του 2015, που κατέληξε στο Νοσοκομείο Βόλου, ύστερα από τροχαίο ατύχημα στη Σκιάθο,φέρεται να επήλθε από γροθιά.

Αυτό αποφαίνεται ο ιατροδικαστής και χημικός-τοξικολόγος, καθηγητής Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας Θεσσαλονίκης, Ματθαίος Τσούγκας, στην ιατροδικαστική του γνωμάτευση.

Η ιατροδικαστική γνωμάτευση αυτή έρχεται να ανατρέψει τα μέχρι τώρα δεδομένα για τα αίτια θανάτου της 39χρονης από πτώση σε τροχαίο ατύχημα και να συμφωνήσει με την άποψη που εξέφραζαν όλο αυτό το διάστημα οι συγγενείς της, ότι ήταν ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Σημειώνεται ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, που δεν έχει ακόμη κλείσει τον φάκελο της υπόθεσης, είχε ασκήσει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια στον οδηγό της μηχανής, στην οποία επέβαινε η άτυχη γυναίκα, θεωρώντας ότι ο θάνατός της ήταν αποτέλεσμα τροχαίου.

Το τραγικό χρονικό

Η άτυχη Ιασονία (Σόνια) Αρμακόλα άφησε την τελευταία της πνοή την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015, μετά από 10ήμερο αγώνα να κρατηθεί στη ζωή. Ο θάνατός της οφείλεται σύμφωνα με τους γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου σε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προκλήθηκαν από τον τραυματισμό της στο νησί της Σκιάθου.

Η 35χρονη τα ξημερώματα της Πέμπτης 10 Σεπτεμβρίου μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου όπου οι γιατροί αρχικά δεν διέγνωσαν σοβαρό τραυματισμό, παρά μόνο μώλωπες στα χέρια και στο ένα πόδι.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γιατρών της Σκιάθου, ενώσω η 35χρονη παρέμενε στο Κέντρο Υγείας για παρακολούθηση, ο οργανισμός της επιβαρύνθηκε και υπέστη αιμορραγία. Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο και η 35χρονη μεταφέρθηκε στο λιμάνι όπου και κλήθηκε σκάφος για να τη μεταφέρει στο Βόλο.

Η 35χρονη σύμφωνα με τη διάγνωση των γιατρών του ΓΝΒ υπέστη αιμάτωμα από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις για αυτό και κρίθηκε απαραίτητο να γίνει λεπτή χειρουργική επέμβαση προκειμένου να αφαιρεθεί το αιμάτωμα και να μην διατρέξει μεγαλύτερο κίνδυνο η υγεία της. Ωστόσο η κατάστασή της εξαρχής παρέμεινε ιδιαίτερα κρίσιμη με τους γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου να εκφράζουν φόβους ότι ενδεχομένως χάθηκε πολύτιμος χρόνος μέχρι να μεταφερθεί στο Αχιλλοπούλειο.

Ζητήθηκε ιατροδικαστική από τους συγγενείς

Οι συγγενείς της άτυχης κοπέλας που κατάγονταν από το Δίστομο και στη Σκιάθο εργάζονταν ως σεφ την καλοκαιρινή περίοδο, έχοντας πληροφορίες ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος, ζήτησαν να γίνει ιατροδικαστική έκθεση.

Οι συγγενείς της, από την πρώτη στιγμή υποστήριζαν ότι ο θάνατος της άτυχης Σόνιας Αρμακόλα οφειλόταν σε ανθρωποκτονία από πρόθεση και με παράσταση στην Εισαγγελία Βόλου και σχετικά κατά καιρούς δημοσιεύματα, ζήτησαν τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, επικαλούμενοι όσα έλεγαν άτομα στη Σκιάθο σχετικά με τις συνθήκες που προκλήθηκαν οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις και δεν αποκλείεται να κληθούν να καταθέσουν ακόμη και δημοσιογράφοι που ασχολήθηκαν με το θέμα σε Πανελλαδικό επίπεδο. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η προκαταρκτική εξέταση ολοκληρώνεται και δεν θα αργήσει η μέρα που θα βγει το πόρισμα του εισαγγελέα για την υπόθεση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ