Ο Στίβεν Χόκινγκ πατούσε τα πόδια όσων δεν χώνευε –Θύμα του και ο πρίγκιπας Κάρολος [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο Στίβεν Χόκινγκ πατούσε τα πόδια όσων δεν χώνευε –Θύμα του και ο πρίγκιπας Κάρολος [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Στίβεν Χόκινγκ ήταν ένας διάσημος φυσικός, επιστήμονας και διανοούμενος, αλλά ήταν επίσης άνθρωπος.

Και σύμφωνα με τις φήμες, είχε έναν δικό του τρόπο για να φέρεται σε όσους ανθρώπους δεν του άρεσαν: έπεφτε επάνω τους με το αναπηρικό αμαξίδιο και πατούσε τα δάχτυλα των ποδιών τους.

Ο Στίβεν Χόκινγκ πατούσε τα πόδια όσων δεν χώνευε –Θύμα του και ο πρίγκιπας Κάρολος [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ο Χόκινγκ που πέθανε ήρεμα στο σπίτι του τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, ανέφερε σε ανακοίνωση η οικογένειά του. Ο θάνατός του προκάλεσε κύμα αφιερωμάτων από διάσημους και απλούς πολίτες.

Και μπορεί να ήταν γνωστός για τη διάγνωση της αμυοτροφικής πλευρικής σκλήρυνσης (ALS) που τον οδήγησε να ζει σε αναπηρική καρέκλα για δεκαετίες, αλλά ο καθηγητής του Κέμπριτζ ίσως χρησιμοποιούσε την κατάστασή του προς όφελός του, όπου μπορούσε.

Ο Στίβεν Χόκινγκ πατούσε τα πόδια όσων δεν χώνευε –Θύμα του και ο πρίγκιπας Κάρολος [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Στη βιογραφία του το 2012 «Stephen Hawking: An Unfettered Mind» η συγγραφέας Κίτι Φέγκιουσον έγραψε ότι φημολογούνταν πως ο Χόκινγκ προσπαθούσε να πατά τα δάχτυλα των ανθρώπων που τον ενοχλούσαν.

Το 1977, ο πρίγκιπας Κάρολος ήταν ένα από τα «θύματά» του κατά τη διάρκεια της εγγραφής του στη Βασιλική Εταιρεία κι όπως έγραψε η συγγραφέας «Ο πρίγκιπας ενθουσιάστηκε από την αναπηρική καρέκλα του Χόκινγκ, και ο Χόκινγκ περιστρέφοντάς της για να επιδείξει τις ικανότητές του, κατά λάθος πάτησε τα δάχτυλα του πρίγκιπα Καρόλου... Οι άνθρωποι που τον ενοχλούσαν, λέγεται, βρίσκονταν στο στόχαστρό του».

Ο Στίβεν Χόκινγκ πατούσε τα πόδια όσων δεν χώνευε –Θύμα του και ο πρίγκιπας Κάρολος [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Μάλιστα, λέγεται πως μία από τις μεγαλύτερες τύψεις του ήταν πως ποτέ δεν είχε την ευκαιρία να πατήσει τα δάχτυλα της συντηρητικού πρωθυπουργού, Μάργκαρετ Θάτσερ.

Ο Χόκινγκ, πρέπει να πούμε, αρνούνταν αυτούς τους ισχυρισμούς - αν και δεν το έκανε με πολύ πειστικό τρόπο. «Μια κακόβουλη φήμη» είχε πει στην Φέργκιουσον. «Θα πατήσω όποιον την επαναλάβει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Στίβεν Χόκινγκ αναπηρική καρέκλα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ