Εδιωξε και άλλον συνεργάτη του ο Τραμπ -Δεν τον άφησε ούτε τα ρούχα του να μαζέψει - iefimerida.gr

Εδιωξε και άλλον συνεργάτη του ο Τραμπ -Δεν τον άφησε ούτε τα ρούχα του να μαζέψει

O Τζον ΜακΕντι (Φωτογραφία: ΑΡ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κακήν κακώς αποπέμφθηκε από το Λευκό Οίκο ο Τζον Μακ Εντι, ένας από τους παλιότερους πολιτικούς συνεργάτες του Ντόνάλντ Τραμπ και προσωπικός του βοηθός.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal o 27χρονος συνοδεύτηκε εκτός Λευκού Οίκου τη Δευτέρα και δεν του δόθηκε χρόνος ούτε τα πράγματά του να μαζέψει ή να φορέσει το σακάκι του. Ο λόγος της «καρατόμησης» του ΜακΕντι σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα είναι ότι διενεργείται σε βάρος του έρευνα από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας για σοβαρά οικονομικά αδικήματα, όπως προβλήματα σε σχέση με τον διαδικτυακό τζόγο και τη φορολογική του δήλωση.

Λίγο αργότερα, ωστόσο, η εκστρατεία για την επανεκλογή του Τραμπ το 2020 έδωσε στη δημοσιότητα μια ανακοίνωση στην οποία σημειώνει πως προσελήφθησαν ο ΜακΕντι και μια πρώην εκπρόσωπος του Τραμπ, η Κατρίνα Πίρσον.

Εδιωξε και άλλον συνεργάτη του ο Τραμπ -Δεν τον άφησε ούτε τα ρούχα του να μαζέψει | iefimerida.gr 0

Η αποπομπή του ΜάκΕντι επισκιάστηκε από την καθαίρεση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον, τον οποίο ξαφνικά ο Τραμπ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αποφάσισε να αντικαταστήσει με τον έως τώρα διευθυντή της CIA Μάικ Πομπέο.

Ο ΜακΕντι, πρώην παίκτης αμερικανικού ποδοσφαίρου, ήταν για τον Τραμπ ότι η Χιούμα Άμπεντιν για τη Χϊλαρι Κλίντον ή ο Ρέτζι Λαβ για τον Μπαράκ Ομπάμα: έμπιστο άτομο και προσωπικός βοηθος. Είχε ενταχθεί το 2015 στην ομάδα του τότε υποψήφιου Προέδρου, που αποτελείτο κυρίως από τον γαμπρό του Τζάρεντ Κούσνερ, την Χόουπ Χικς, τον Στίβεν Μίλερ και τον Νταν Σκαβίνο. Απ’ αυτούς μόνον ο Κούσνερ κι ο Σκαβίνο παραμένουν σήμερα στις θέσεις τους.

Οι αποχωρήσεις, οι παραιτήσεις και οι καθαιρέσεις στελεχών της κυβέρνησης Τραμπ είναι ασυνήθιστα πολλές. Σύμφωνα με έρευνα του Brookings Institution, μέχρι την 7η Μαρτίου το ποσοστό τους ανερχόταν στο 43%.

Τον Φεβρουάριο ανακοίνωσε την παραίτησή της η διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου Χόουπ Χιξ, η οποία φέρεται να συνδεόταν πολύ στενά με τον Τραμπ. Την 6η Μαρτίου ανακοίνωσε την παραίτησή του ο επικεφαλής σύμβουλος του Λευκού Οίκου για οικονομικά θέματα Γκάρι Κον, ο οποίος είχε εκφράσει τη διαφωνία του με την απόφαση του ρεπουμπλικάνου προέδρου να επιβληθούν υψηλοί δασμοί στον εισαγόμενο χάλυβα και στο εισαγόμενο αλουμίνιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΖΟΝ ΜΑΚΕΝΤΙ Ντόναλντ Τραμπ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ