Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ σε αναβρασμό: Η υπόθεση Σαββίδη προκαλεί τριγμούς -Καρφιά από το κόμμα - iefimerida.gr

Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ σε αναβρασμό: Η υπόθεση Σαββίδη προκαλεί τριγμούς -Καρφιά από το κόμμα

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Από την βάσανο του κόμματος περνούν σήμερα οι αποφάσεις του Μαξίμου και οι πολιτικοί χειρισμοί, μετά την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στο γήπεδο με το πιστόλι σε κοινή θέα.

Το περιστατικό εξακολουθεί να είναι νούμερο ένα θέμα συζήτησης και προκαλεί μεγάλη δυσαρέσκεια στους κόλπους κυβερνητικών βουλευτών και στελεχών που «λούζονται» σωρηδόν από αρνητικά σχόλια. Οι επικοινωνιακές παρενέργειες ούτως ή άλλως δεν είναι αμελητέες. Και σήμερα, η συζήτηση αναμένεται- μεταξύ άλλων- να επεκταθεί και στα κομματικά όργανα. Αφού κατά πληροφορίες του iefimerida, το Πολιτικό Συμβούλιο συνεδριάζει στις 5μμ υπό τον πρωθυπουργό.

Το ερώτημα που απασχολεί ,πάντως, αρκετούς είναι «μέχρι που είναι διατεθειμένος να το πάει ο Τσίπρας;». Με τα υψηλά κλιμάκια του Μαξίμου να δείχνουν -προς ώρας έστω- ότι ο πρωθυπουργός δεν μπλοφάρει. Αντιθέτως, επιμένουν ότι «αν δεν υπάρξει moratorium για εξυγίανση δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα». Δεδομένο πρέπει να θεωρείται επίσης ότι μέσα σε όλα η κυβέρνηση καίγεται να πάρει τις δέουσες αποστάσεις. Να αποτινάξει τις επικρίσεις για στενές σχέσεις με τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ και να διασφαλίσει με κάποιο τρόπο οτι διατηρεί το ηθικό πλεονέκτημα.

Καρφιά από το κόμμα για τη…μάχη με τη διαπλοκή

Στο μεταξύ ο «πόλεμος» συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Στην Κουμουνδούρου δέχονται σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση για διαπλεκόμενες σχέσεις ενός αριστερού κόμματος που ευαγγελίζεται κάθαρση στο ποδόσφαιρο, με αποτέλεσμα να εισπράττουν το πολιτικό κόστος. «Μας φορτώνεται μια ιστορία που δεν μας αντιστοιχεί» λένε με παράπονο από τον ΣΥΡΙΖΑ στους διαδρόμους της Βουλής.

Ενώ κορυφαίο στέλεχος του κόμματος τονίζει στο iefimerida οτι πρέπει «να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο με τη διαπλοκή», εξηγώντας ότι δεν αναφέρεται μόνο στην περίπτωση Σαββίδη, αλλά και σε άλλους μεγαλοπαράγοντες που τελούν ταυτόχρονα ιδιοκτήτες ΜΜΕ.

Στα κάγκελα και οι «53»

Ενόχληση υπάρχει και στην εσωκομματική τάση των «53». Είναι δύσκολη η θέση της κυβέρνησης σχολιάζουν στελέχη που πρόσκεινται σε αυτή και τονίζουν ότι «θα μπορούσαμε να ήμασταν πιο προσεκτικοί στο παρελθόν».

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές επανέρχονται και εκφράζουν ξανά προβληματισμό για την «ατζέντα» περί διαφθοράς, διαπλοκής, σκανδαλολογίας κλπ. Με το σκεπτικό, όπως λένε, ότι οι πολίτες επηρεάζονται κατά κύριο λόγο από το αποτέλεσμα της οικονομικής πολιτικής που παράγεται. Και στο σημείο αυτό, εκφράζουν έντονη ανησυχία για την πορεία της διαπραγμάτευσης αλλά και για το αν θα υπάρξει τελικά καθαρή έξοδος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΡΙΖΑ Ιβάν Σαββίδης Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ