Τι θα πει ο Τσίπρας στο Πολιτικό Συμβούλιο για Σαββίδη, ποδοσφαιρικό Grexit και τους 2 Ελληνες στρατιωτικούς - iefimerida.gr

Τι θα πει ο Τσίπρας στο Πολιτικό Συμβούλιο για Σαββίδη, ποδοσφαιρικό Grexit και τους 2 Ελληνες στρατιωτικούς

Φωτογραφία: Eurokinissi

Αναζήτηση χειρισμών, αλλά και λύσεων για την τρίτη κατά σειρά κρίση που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, θα αναζητήσει το πολιτικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζει σήμερα.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ενημερώσει τα στελέχη της κυβέρνησης αλλά και του κόμματος για την κατάσταση που διαμορφώνεται στο πρωτάθλημα μετά τις πρωτοφανείς εικόνες στην Τούμπα και την επίθεση που δέχεται η κυβέρνηση για τον Ιβάν Σαββίδη.

Ποδοσφαιρικό grexit στο τραπέζι

Τα περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν την άποψη ότι στο ζήτημα της ποδοσφαιρικής βίας η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε τομή με σκληρές αποφάσεις ακόμα κι αν αυτές σημαίνουν το τέλος της εξόδου στην Ευρώπη για κάποιο διάστημα για τις ελληνικές ομάδες.

Μάλιστα εκτιμούν ότι η μάχη κατά της ποδοσφαιρικής βίας δεν έχει καμία σχέση με το μνημόνιο και συνεπώς η κυβέρνηση επιβάλλεται να την κερδίσει.

Πόσο μάλλον που αν συνεχιστούν έτσι τα πράγματα είναι πολύ πιθανό να θρηνήσει η Ελλάδα θύματα σε κάποιο ποδοσφαιρικό αγώνα και τότε ο στιγματισμός και το πολιτικό κόστος θα είναι υψηλότερο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Νίκος Φίλης χθες πρότεινε δέσμη μέτρων για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου θέτοντας το ασυμβίβαστο μεταξύ προέδρου ποδοσφαιρικής ομάδας και ιδιοκτησίας ΜΜΕ.

Αόριστες οι επόμενες κινήσεις για το θέμα των 2 στρατιωτικών

Την ίδια ώρα ο κ. Τσίπρας αναμένεται να ενημερώσει τα στελέχη του κόμματος του και για τις τελευταίες λεπτομέρειες στην υπόθεση των δύο κρατουμένων στρατιωτικών, καθώς θεωρούνται κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για την αποσαφήνιση των τουρκικών προθέσεων.

Μετά την διαμόρφωση σαφούς εικόνας για το πού θέλει να το πάει η Άγκυρα με τους δύο, θα αποφασίζει η Αθήνα τις κινήσεις της με σημαντικά ορόσημα την Σύνοδο κορυφής στις 23 Μαρτίου στις Βρυξέλλες αλλά και την προγραμματισμένη για τις 26 Μαρτίου σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας στη Βάρνα της Βουλγαρίας, στην οποία πάντως η ελληνική πλευρά βάζει έναν «αστερίσκο».

Τρία χτυπήματα: Ενοίκιο Αντωνοπούλου, Στρατιωτικοί και εισβολή Σαββίδη

Η υπόθεση των δύο στρατιωτικών είναι η τρίτη καυτή πατάτα (ενοίκιο Αντωνοπούλου-«Εισβολή» Σαββίδη) που καλείται να κρατήσει στα χέρια του μέσα σε διάστημα ολίγων ημερών ο κ. Τσίπρας και έχει προκαλέσει «ήπια κρίση"» με τον κυβερνητικό εταίρο, ο οποίος σε δική του γραμμή, κρατά υψηλούς τόνους για το θέμα και μιλά για ομηρία, την ώρα που το Μαξίμου επιλέγει τους χαμηλούς τόνους, αναζητώντας διευθέτηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ