Βερολίνο για την υπόθεση του Ρώσου πράκτορα: «Πολύ σοβαρό» αν η Μόσχα εμπλέκεται  - iefimerida.gr

Βερολίνο για την υπόθεση του Ρώσου πράκτορα: «Πολύ σοβαρό» αν η Μόσχα εμπλέκεται 

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η γερμανική κυβέρνηση διατύπωσε την εκτίμηση ότι η εμπλοκή της Ρωσίας στην υπόθεση της δηλητηρίασης στη Βρετανία του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ, εφόσον αποδειχθεί, θα συνιστούσε «ένα πολύ σοβαρό περιστατικό».

Ας σημειωθεί πως αυτό συνέβη μόλις μία ημέρα αφότου το Λονδίνο κατηγόρησε τη Μόσχα ότι εμπλέκεται στην επίθεση.

«Είναι σαφές ότι οι αυτουργοί πρέπει να λογοδοτήσουν. Εάν επιβεβαιωθεί ότι η Ρωσία ενεπλάκη, θα ήταν ένα πολύ σοβαρό περιστατικό» επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε ένα δελτίο τύπου.

Κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Βρετανό ομόλογό του Μπόρις Τζόνσον, ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας τον διαβεβαίωσε για τη «συμπαράσταση» του Βερολίνου.

«Ανησυχούμε πολύ και καταδικάζουμε απερίφραστα αυτήν την επίθεση με τη χρήση ενός απαγορευμένου χημικού όπλου» πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ