Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα - iefimerida.gr

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι τρέχει στα βιβλιοπωλεία της πόλης αυτή την εβδομάδα; Ποια βιβλία παρουσιάζουν οι εκδότες; Ποιους συγγραφείς μπορούμε να γνωρίσουμε από κοντά;

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

  • Μαρία Τζιρίτα, «Η καρδιά του βράχου»

Οι εκδόσεις Ψυχογιός και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο «Η καρδιά του βράχου» της Μαρίας Τζιρίτα. Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει ο δημοσιογράφος Χρήστος Βαρθαλίτης. Στον Ιανό, στις 6 το απόγευμα (Σταδίου 24, Αθήνα).

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα  | iefimerida.gr 0
  • Αφιέρωμα στον Νάνο Βαλαωρίτη 

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το περιοδικό Οδός Πανός διοργανώνουν τιμητική βραδιά στον Νάνο Βαλαωρίτη, με αφορμή την έκδοση του νέου τεύχους του περιοδικού Οδός Πανός που είναι αφιερωμένο στον σημαντικό ποιητή. Έξι από τους συνεργάτες του περιοδικού, η φιλόλογος και κριτικός Ανθούλα Δανιήλ, η ποιήτρια Μυρτώ Δηγόνη, ο λογοτέχνης, θεατρολόγος και κριτικός Κωνσταντίνος Μπούρας, ο ποιητής και εκδότης Ντίνος Σιώτης, η συγγραφέας Έρση Σωτηροπούλου και ο ποιητής και εικαστικός Κωστής Τριανταφύλλου διαβάζουν αποσπάσματα από τα κείμενά τους που δημοσιεύονται στο περιοδικό και συνομιλούν με τον Νάνο Βαλαωρίτη για τις πολλές πτυχές του συγγραφικού του έργου και του συναρπαστικού του βίου. Στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, στις 6 το απόγευμα (Μασσαλίας 22, Αθήνα).

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα  | iefimerida.gr 1
  • Δημήτρης Σωτάκης, «Ο Κανίβαλος που έφαγε τον Ρουμάνο»

ΟΙ εκδόσεις Κέδρος και το Booktalks παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα του Δημήτρη Σωτάκη «Ο κανίβαλος που έφαγε έναν Ρουμάνο». Με τον Δημήτρη Σωτάκη θα συνομιλήσει ο ποιητής Αργύρης Παλούκας. Στο βιβλιοπωλείο Booktalks,στις 8 το βράδυ (Αρτέμιδος 47 & Αγ. Αλεξάνδρου, Π. Φάληρο).

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα  | iefimerida.gr 2
Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα  | iefimerida.gr 3
  • Ο Αύγουστος Κορτώ στο Public Συντάγματος!

Οι εκδόσεις Πατάκη και το Public παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Αύγουστου Κορτώ «Φωτιά στα Σαββατόπαχα» . Στο Public Café, στις 8.30 το βράδυ (Κ. Σερβίας 1, Σύνταγμα).

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα  | iefimerida.gr 4
Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα  | iefimerida.gr 5

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

  • Γιάννης Τζανετάκης, «Θαμπή πατίνα»

Οι εκδόσεις Πόλις παρουσιάζουν την ποιητική συλλογή του Γιάννη Τζανετάκη «Θαμπή πατίνα». Με τον Γιάννη Τζανετάκη θα συνομιλήσουν ο πεζογράφος και κριτικός λογοτεχνίας Τάσος Γουδέλης και ο ποιητής Αλέξιος Μάινας. Ποιήματα θα διαβάσει ο ποιητής Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος. Συμμετέχουν οι μουσικοί Σταύρος Παργινός και Πέτρος Στεργιόπουλος. Στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, στις 6 το απόγευμα (Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Αθήνα).

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα  | iefimerida.gr 6

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

  • Διονύσης Π. Σιμόπουλος, «Είμαστε αστρόσκονη. Σύμπαν, μια ιστορία χωρίς τέλος»

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και η Εστία Νέας Σμύρνης παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Διονύση Π. Σιμόπουλου «Είμαστε αστρόσκονη. Σύμπαν, μια ιστορία χωρίς τέλος». Ο διακεκριμένος αστροφυσικός θα μιλήσει για το αέναο ταξίδι της ύλης που απαρτίζει το Σύμπαν,
θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού. Με τη συνεργασία του βιβλιοπωλείου «Κουκίδα». Στην Εστία Νέας Σμύρνης, στις 7 το βράδυ (Κ. Παλαιολόγου 1, Νέα Σμύρνη)

  • Ο Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί με τον Γιώργο Χρονά

Ο Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί με τον συγγραφέα Γιώργο Χρονά. Μια συζήτηση, σε πρώτο πρόσωπο, για την τέχνη, την κοινωνία, τη ζωή, με τη συμμετοχή του κοινού. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα).

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα  | iefimerida.gr 7

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

  • Η Κατερίνα Χρυσανθοπούλου στο Public Συντάγματος

Οι εκδόσεις Futura και το Public παρουσιάζουν το νέο βιβλίο ης Κατερίνας Χρυσανθοπούλου «24 ώρες αγκαλια». Για το βιβλίο συζητούν με τη συγγραφέα η μαία Καλλιόπη Μάλφα, πρόεδρος Ελληνικής Ψυχοπροφυλακτικής Εταιρίας, η Μαρία Παπαφιλιππου, δηµιουργός του Attachment Parenting Hellas, η Άννα Παπρά, σύµβουλος ύπνου και η Ελένη Κεχαγιόγλου, φιλόλογος και επιμελήτρια εκδόσεων. Στο Public, Αίθουσα εκδηλώσεων, στις 6.30 το απόγευμα (Κ. Σερβίας 1, Σύνταγμα).

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα  | iefimerida.gr 8

Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

  • «Καραβοφάναρο στο Μαύρο Νερό»

Για το μυθιστόρημα του Colm Toibin «Καραβοφάναρο στο Μαύρο Νερό» θα μιλήσουν η Αθηνά Δημητριάδου και ο Νίκος Βουδούρης. Στο βιβλιοπωλείο Gutenberg, στις 12 το μεσημέρι (Διδότου 37, Αθήνα)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συναντήσεις συγγραφείς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ