Γιούνκερ: Περιμένουμε να μάθουμε από τις ΗΠΑ πώς θα εξαιρεθούμε από τους δασμούς - iefimerida.gr

Γιούνκερ: Περιμένουμε να μάθουμε από τις ΗΠΑ πώς θα εξαιρεθούμε από τους δασμούς

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή περιμένει να ακούσει τις επόμενες ημέρες από τις ΗΠΑ πώς η ΕΕ μπορεί να αποφύγει τους εισαγωγικούς δασμούς στον χάλυβα και το αλουμίνιο, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Η ΕΕ ζητά να εξαιρεθεί από τους προγραμματισμένους αμερικανικούς δασμούς 25% στον χάλυβα και 10% στο αλουμίνιο, αλλά σημειώνει ότι η Ουάσιγκτον δεν έχει αποσαφηνίσει τη διαδικασία για τη χορήγηση εξαίρεσης.

Η ΕΕ θα τονίζει, πριν από τη σύνοδο κορυφής των ηγετών της στις 22-23 Μαρτίου, ότι η ίδια αποτελεί έναν μακρόχρονο και πιστό εταίρο των ΗΠΑ σε θέματα ασφάλειας και συνεπώς δεν συνιστά απειλή για την εθνική ασφάλειά τους, καθώς και ότι το Πεντάγωνο χρειάζεται μόλις το 3% της ετήσιας παραγωγής χάλυβα των ΗΠΑ για να καλύψει τις ανάγκες του.

«Θα συνεχίσουμε να το τονίζουμε εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο Γιούνκερ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προσθέτοντας: «Αναμένουμε μεγαλύτερη σαφήνεια από την αμερικανική πλευρά τις επόμενες ημέρες και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τους εταίρους μας για να εξαιρεθούμε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ EE Γιούνκερ Τραμπ δασμοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ