Μέρκελ - Μακρόν έτοιμοι να προωθήσουν τα σχέδια για τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης - iefimerida.gr

Μέρκελ - Μακρόν έτοιμοι να προωθήσουν τα σχέδια για τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης

Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έτοιμη να μεταβεί στο Παρίσι λίγο μετά την αυριανή ορκωμοσία της είναι η Άνγκελα Μέρκελ προκειμένου να συντονίσει με τον Εμανουέλ Μακρόν τις γαλλογερμανικές θέσεις για τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης.

Η Γερμανίδα καγκελάριος επέμεινε ότι δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση όσον αφορά τη συγκρότηση κοινής γραμμής στις δύο όχθες του Ρήνου αναφορικά με το θέμα.

«Ουδέποτε μίλησα για καθυστέρηση. Σίγουρα δεν έχουμε επιλύσει και την τελευταία λεπτομέρεια, αλλά θα μπορέσουμε να πούμε περισσότερα από ό,τι τον περασμένο Δεκέμβριο. Θα ήταν όμως υπερβολικό να αναμένεται να μιλήσουμε για κάθε πτυχή της ευρωζώνης για την επόμενη εικοσαετία», τόνισε. «Δεν βλέπω το λόγο να αναβάλουμε ο,τιδήποτε. Προχωρούμε βήμα-βήμα».

Διευκρίνισε δε ότι βασικός στόχος της κυβέρνησής της είναι η εξεύρεση κοινού τόπου με το Παρίσι σε θέματα που αφορούν μεταξύ άλλων τα δημοσιονομικά, το προσφυγικό και την κοινή άμυνα, αν και θα απαιτηθούν εκτεταμένες διαβουλεύσεις για περίπλοκα εγχειρήματα, όπως η ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης στην Ευρώπη.

Ο Γάλλος πρόεδρος περίμενε σχεδόν μισό χρόνο για να σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση στο Βερολίνο, ώστε να υπάρχει επίσημη γερμανική αντίδραση αναφορικά με το όραμά του για την Ευρώπη και την ευρωζώνη. Τον Δεκέμβριο δεσμεύτηκε με τη Μέρκελ να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διαμορφωθεί μέχρι αυτό το μήνα μια κοινή γαλλο-γερμανική θέση. Η καγκελάριος πάντως κατέστησε σαφές ότι παραμένει επιφυλακτική αναφορικά με ορισμένες από τις προτάσεις Μακρόν, όπως η από κοινού εγγύηση των καταθέσεων και ο κοινός υπουργός Οικονομικών για την ευρωζώνη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ